Új mélyhűtő raktárat épít Budaörsön a Catone Kft.

(Budaörs, 2020. november 6. – Budaörsi Infó) Hét milliárd forintból új mélyhűtő raktárat tervez megépíteni Budaörsön az olasz tulajdonú Catone Kft. – közölte november 5-ei sajtóanyagában az elsősorban mélyhűtött áruk fuvarozásával és raktározásával foglalkozó cég. A cégről többször olvashattak már a Budaörsi Infó Online-on. A környéken lakók közösségében rögtön beszédtéma lett a bejelentés.

 

 

A tervek szerint 2022-re megvalósuló beruházással a cég budaörsi telephelye Közép-Európa egyik legfontosabb mélyhűtött logisztikai központjává válik, raktározási kapacitása 70 százalékkal nő és minimum 30 új munkahelyet teremt – tájékoztatott a közleményben Carlo Catone, a cégcsoport tulajdonosa.

Kiemelték: a fejlesztéssel a Catone Kft. árbevétele rövid időn belül csaknem megduplázódik, és a növekedés szinte teljes mértékben export árbevétel.

Az új létesítmény 10 ezer négyzetméter alapterületű lesz, 12 tárolási szinttel. Összesen 21 888 darab, szabvány méretű, 1 tonnás raklap tárolására válik alkalmassá. A tárolási hőmérséklet -25 Celsius fok lesz.

A raktárban az áru átvételétől kezdődően az anyagmozgatás teljesen automatikus lesz, az áru emberi kéz érintése nélkül jut a betárolás helyére, és kifelé is ugyanígy automatikus lesz a folyamat. A teljes raktárt magába foglaló, pályára felfüggesztett, önálló szállítójárművekből álló rendszer óránként akár 180 raklapot is megmozgat.

 

 

catoneepulet

 

A cég 1995 óta van jelen Magyarországon, azóta több mint 7 milliárd forintot költött beruházásra, fejlesztésre. A Magyarországon működő 10 legnagyobb olasz cég egyike, több mint 140 embernek ad munkát és a világgazdasági válság ellenére eltökélt a további innovációban, fejlesztésben – írták.

A vállalat budaörsi központja hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásával, belföldi és nemzetközi szállításával, disztribúciójával és egyéb logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. Olyan ügyfeleknek szolgáltat, mint az Unilever, az Upfield, a Tesco, a Fornetti vagy a Burger King – írták.

Nem a mélyhűtő raktár az egyetlen beruházás, amelyet a gazdasági világválság ellenére megvalósít a Catone Kft.: 40 darab új Renault T520 SC típusú kamiont is vásárolt a cég a közelmúltban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Catone Kft. belföldi és export értékesítésből származó árbevétele 4,3 milliárd forint volt tavaly, egy évvel korábban 4,1 milliárd forintot tett ki. Adózott eredménye 2019-ben meghaladta a 243 millió forintot, 2018-ban pedig 53 millió forint volt.

 

 

catone

 

Csütörtökön Kamaraerdőn, amikor a cég telephelyének környékén lakók hírét vették, hogy új mélyhűtő raktár épül Budaörsön, a közösségi oldalakon a legelső kérdés mindjárt az volt közöttük, hogy vajon ez a korábbi panaszos ügyüket miként fogja befolyásolni.

Többen kérték a körzet önkormányzati képviselőjét, dr. Kisfalvi Pétert (BFE), hogy járjon utána, hogy az új építkezés milyen zajszennyezéssel járhat.

 

 

catonechat

 

 

Tavaly egy vissza-visszatérő problémára kereste a megoldást a budaörsi Önkormányzat és a Catone Kft. a kamaraerdei zajszennyezés ügyében. Nagy zajra panaszkodtak a budaörsi Kamaraerdő egy részén lakók. A témával kapcsolatban Kuczera Lajos, a Catone Kft. képviselője nyilatkozott még 2019-ben lapunknak, és Budaörs akkori alpolgármestere, Kálóczi Imre is felkereste a céget.

Azon a megbeszélésen Kuczera Lajos elmondta, hogy a korábbi panaszok miatt megszüntették az éjszakai pakolást, hangot kizárólag a raktárak hűtőberendezései, valamint az éjszaka megpakolva várakozó kamionok hűtői bocsájtanak ki.

Az alpolgármester ígéretet kapott arra, hogy a jövőben kizárják azokat a gépjárműveket, amelyek hűtőberendezései elavultak, hangosak.

Elhangzott továbbá a tulajdonos, Carlo Catone úr felajánlása, miszerint hajlandó a vállalata pénzt invesztálni a környék olyan fejlesztéseibe, amiknek célja, hogy a jövőben ne csak a törvényi határértéken belül maradjon a terület zajterhelése, hanem további csökkentéseket érjenek el.

Ezt azonban kizárólag az Önkormányzattal közös beruházásban gondolta, hiszen a város egyik kiemelt adózójaként hiszi, hogy az általuk évente befizetett adó egy részének ilyen irányú felhasználásával a helyi lakosság is pozitívabban fog tekinteni a Catone Kft-re.

A mostani fejlesztési bejelentésben nincs szó budaörsi önkormányzati hozzájárulásról.

 

 

catonekaliczi

 

A korábbi ígéretek alapján az új beruházás bizton figyelembe veszi a lakossági panaszokat, mi több reménykedni lehet, hogy az új technológia meg is oldja azokat.

Ez nagyon fontos lenne, hiszen helyi adók formájában a cég jelentősen hozzájárul a Budaörsi Önkormányzat költségvetéséhez, s így a budaörsiek jólétéhez. Ennek a bevételnek a növekedése, akár megduplázódása is varható a most bejelentett tervektől.

 

 

catone

 

Korábbi cikkeink a Catone Kft-vel kapcsolatban:

A nagy zajra panaszkodnak a budaörsi Kamaraerdő egy részén

Nem szűnik a zaj Kamaraerdőn – A lakosok azt fontolgatják, hogy feljelentést tesznek és aláírásgyűjtésbe kezdtek

Az ígéretek szerint szeptember 8-ig megszűnhet a Kamaraerdőn hallható sípoló zaj

Keresi a megoldást az Önkormányzat és a Catone Kft. a kamaraerdei zajszennyezés ügyében

Megszűnt a sípoló hang Kamaraerdőn, a monoton zaj problémája még megoldásra vár

 

 

(Budaörsi Infó/MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.