Ma rendkívüli szünet, holnaptól pedig digitális oktatás lesz az 1. Számú Általános Iskolában Budaörsön

(Budaörs, 2020. szeptember 7. – Budaörsi Infó) Simsik Zsuzsanna, az 1. Számú Általános Iskola igazgatója 2020. szeptember 6-án arról tájékoztatta a szülőket, hogy szeptember 7-én rendkívüli szünet, szeptember 8-tól pedig digitális oktatás lesz az 1. Számú Általános Iskolában az Oktatási Hivatal döntése szerint.

 

 

Simsik Zsuzsanna a következő tájékoztatást küldte a szülőknek: 

“Az Oktatási Hivatal 2020. szeptember 7-re rendkívüli szünetet, az Operatív Törzs 2020. szeptember 8-tól digitális oktatást rendel el, Hajnal Gabriella a Klebersberg Központ elnökének közvetítésével.

A tanulók felügyeletét szükség esetén az iskola biztosítja. “

 

Információink szerint az egyik tanár pozitív koronavírus tesztje miatt volt szükség az azonnali intézkedésre.

 

kepzes_szakmai_kepzes_tanulas_iskola

 

Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap.

A közlemény szerint szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén.

Kiemelték, az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket – fűzték hozzá.

A minisztériumhoz összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, tanügyi intézkedésre eddig csak 10 intézményben volt szükség. Eddig 4 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, minden esetben meghatározták a felülvizsgálat időpontját – közölte a tárca.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – áll a közleményben.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.