A budaörsi Fidesz erkölcstelennek tartja a polgármester jutalmát

(Budaörs, 2020. július 04. – Budaörsi Infó) A járványhelyzet kihirdetése óta először tanácskozott a teljes képviselő-testület 2020. június 24-én Budaörsön. A rendkívüli ülésen többek között módosították az idei költségvetést, jelentős tartalékot képezve a jövő év elejére, amikor érezhetően csökkenni fognak a város bevételei. Az egyik napirendi pontként háromhavi jutalmat szavaztak meg a polgármesternek és az alpolgármesternek. Ezt nevezte erkölcstelennek abban a közleményében a helyi Fidesz szervezet, amit eljuttatott a Budaörsi Infó szerkesztőségébe is.

 

 

A Budaörsi Fidesz közleménye

 

Megszorításokért cserébe polgármesteri jutalom

Wittinghoff Tamás által kézivezérelt budaörsi baloldal, a járvány elleni védekezés okán, komoly pénzügyi elvonásokat vezetett be a városi intézményeknél, civil szervezeteknél. Budaörs polgármestere anyagi csődhelyzet rémképét felfestve, adománygyűjtésbe kezdett az ország egyik leggazdagabb településén még a vírusos időszakban.

A veszélyhelyzet elmúltával összeült első képviselő-testületi ülésen Wittinghoff Tamás megszavaztatott magának és alpolgármesterének háromhavi jutalmat, több millió forint összegben. Egyedül a Fidesz-KDNP képviselői szavaztak nemmel az előterjesztésre.

A jobboldali képviselők erkölcstelennek tartják, hogy miután a budaörsieket adományozásra kérte Wittinghoff Tamás, a baloldali városvezetés most a beszedett pénzt a polgármester és az alpolgármester jutalmára fordítja.

 

Budaörs, 2020. 07. 03.

Fidesz Budaörsi Szervezete

 

 

UPDATE

Dr. Ritter Gergely önkormányzati képviselő a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) nevében reagált a helyi Fidesz közleményére.

 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület reagálása

 

Magyarország az elmúlt időszakban több mint három hónapon keresztül rendkívüli időket élt. Budaörs sem volt kivétel, a járvány miatti veszélyhelyzet városunknak is nagy megpróbáltatást jelentett – és ez jelentkezett az önkormányzat munkájában is. A járvány elleni védekezés kézben tartása, a lakosság életének, egészségének, sokak napi ellátásának biztosítása túlnyomórészt az önkormányzatokra hárult. Budaörs ennek a feladatnak legjobb tudása szerint eleget is tett.

Miután a fideszes képviselők három hónapig teljesen eltűntek, nem vettek részt a budaörsi védekezésben, most előbújtak, és azokra támadnak, akik helyettük is lelkiismeretesen végigdolgozták ezt az időszakot.

Már a járványhelyzet elején világossá vált, hogy a kormány nem akarja megtéríteni a védekezés tetemes költségeit, ami például Budaörs esetében meghaladta a százmillió forintot.

Sőt elvonták a gépjárműadót, miközben nyilvánvaló volt, hogy jelentősen csökkenni fognak a helyi adóbevételek.

Ezért hozott létre az önkormányzat egy adományszámlát, amelyre rengetegen fizettek be az itt élők közül, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület például fél millió forinttal járult hozzá a védekezéshez, ami a kormánypárt helyi szervezetéről már nem mondható el.

Amikor bejelentette a kormány, hogy tovább növelik az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás mértékét, ami már idén is havi 200 milliós elvonást jelentett, elkerülhetetlenné vált a város költségvetésének módosítása.

Ez a kiadáscsökkentés azonban nem érintette a béreket és juttatásokat, a városban minden közalkalmazott és köztisztviselő megkapta a jutalmát, akik erre jogosultak voltak. Köztük a polgármester is, aki három hónapon át megfeszített ütemben dolgozott, szemben a fideszes képviselőkkel.

A veszélyhelyzet idején a képviselő-testület nem ülésezett, a polgármester hozta a döntéseket – összesen 70 határozatot és 8 rendeletet –, úgy, hogy a testületből eközben csak néhány képviselő és az alpolgármester munkájára tudott támaszkodni.

A polgármester valamennyi előterjesztésről kikérte az összes képviselő véleményét, de az önkormányzat fideszes tagjai szinte semmire sem reagáltak, volt közöttük, aki egy észrevételt tett, és olyan is, aki egyetlen egyet sem.

Köszönetet nem várunk tőlük, de tisztességesebb volna, hogy ha ezek után inkább hallgatnának.

dr. Ritter Gergely
önkormányzati képviselő

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.