Bemutatkozik a budaörsi Fidesz új elnöke és polgármesterjelöltje: dr. Czuczor Gergely

(Budaörs, 2019. június 5. – Budaörsi Infó) 2019. április 24-én a központilag feloszlatott, majd az országos szervezet által elfogadott új budaörsi tagokkal újjáalakult helyi Fidesz dr. Czuczor Gergely középiskolai tanárt választotta meg elnökének. Ő indul idén a polgármesteri székért is, miután május 31-én megerősítették tisztségében és hivatalosan a szervezete polgármesterjelöltje lett. Az új helyi elnök, polgármesterjelölt válaszolt a Budaörsi Infó kérdéseire.

 

 

Kérjük mondjon magáról pár fontosnak tartott dolgot az előéletéről, illetve családi, életrajzi, szakmai adatot az olvasóinknak!

Jobboldali, konzervatív értékek mentén nevelkedtem. Családom apai ága Érsekújvár mellől származik, édesanyám tősgyökeres budaörsi sváb felmenőkkel rendelkezik. Elmondhatom, hogy a Kárpát-medence történelme ötvöződik bennem.
Születésem óta (1978) Budaörsön élek. Előbb a lakótelepen, majd az óvárosban nevelkedtem. Építőipari szakközépiskolában magasépítő technikusként végeztem, majd egyetemi tanulmányaim során történelemtanár, szociológus, jogász és közoktatási vezető végzettséget szereztem.

Boldog férjként, három gyönyörű gyermek (Ányos, Zsolna, Flórián) édesapja vagyok.

A helyi, budaörsi közéletben 2001 óta aktívan veszek részt. A Fidesz-KDNP frakciójában voltam önkormányzati képviselő 2010-2014 között.

Majd 15 éve külsős- vagy rendes képviselőként tagja vagyok Budaörs közoktatási bizottságának. A budaörsi Fidesz Csoport elnökévé választottak 2019. április 24-én.

Alapító igazgatóként, pedagógustársaimmal együtt hoztuk létre 2011-ben a budaörsi Szent Benedek Középiskolát, amely a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága fenntartásában sikeresen, értéket teremtve működik Budaörsön. Jelenleg történelemtanárként dolgozom.

 

Mi motiválta, amikor elfogadta a vezetői tisztséget? Nem tart attól, hogy a korábbi belső csatározások nem csitulnak a helyi Fideszben és ez kihathat a pozíciójára, jövőjére, karrierjére?

A budaörsi jobboldal egységét helyreállítva, képes a polgárok többségét maga mellé állítani. Amit az egyházi középiskola létrehozásával nyolc év alatt bizonyítottam, csapatban a közös célért dolgozva, versenyszemlélettől vezérleve, nagyszerű dolgokat tudunk építeni, ha értékek mentén cselekszünk. A helyi Fidesz elnökeként, etikai okok miatt 2019. május elején átadtam az iskola vezetését utódomnak. A személyes karrieremnél fontosabb a helyi közösség építése. Hiszek abban, hogy Budaörs megérett a változásra. Új polgármesterre, új városvezetésre van szükség!

 

Milyen tervekkel kezdi el tevékenységét, kívánja-e folytatni a helyi Fidesz korábbi vezetőjének inkább destruktív jellegű helyi politikáját?

Az értékek mentén való politizálásra van szükség. Budaörs múltja, hagyományai kimeríthetetlen forrásként szolgálnak a helyes fejlődési út megtalálására. Minden embert meg kívánunk szólítani oldaltól függetlenül. Hiszünk abban, hogy a budaörsiek számára is vonzó példa a Tarlós István által vezetett főváros fejlődése. A sikeres kormányzati és városvezetési politika eredményeit kell Budaörsre beengedni. Ebben leszünk partnerei a budaörsieknek.

 

Tervez-e mélyreható változásokat a helyi Fidesz működésében, tevékenységében, kommunikációjában és melyek ezek?

Szerethetővé, megbízhatóvá, fiatalos csapattá kell váljunk. Ennek jegyében dolgozunk együtt munkatársaimmal. Ki kell érdemeljük a helyiek bizalmát, hogy változást hozhassunk Budaörs vezetésében. Remek példák vannak előttünk. Számos olyan jól működő, virágzó város van hazánkban, ahol a Fidesz-KDNP szövetség vezetésével remek munka zajlik.

 

Közelegnek az őszi helyhatósági választások, milyen tervekkel, stratégiával indulnak neki a megmérettetésnek?

A budaörsi Fidesz Csoport a 2019. május 31-ei közgyűlésén egyhangú szavazással polgármesterjelöltnek javasolta személyemet. A jelölési procedúrát követően ősszel szeretnék megmérkőzni a választók bizalmáért. Lassan harminc éve, hogy ugyanaz az ember irányítja szeretett városunkat. A demokrácia frissítő levegőjét kell beengedjük Budaörsre. Változásra van szükség.

 

Kifejtené, mi a véleménye a sok budaörsit érdeklő, illetve közvetlenül érintő utóbbi évek főbb kérdéseiben: útdíj, szolidaritási adó, iskolák államosítása, a BTG hulladékszállítási divíziójának megszűnése?

A jelenlegi városvezetésnek nincs jövőképe, koncepciótlanság jellemzi. Mindebből fakad egyfajta letargia, fáradtságérzet, ellenségkép-gyártás, válságkommunikáció, diktatúra kiáltása, néha háborús hangulat szítása. A polgármester az országos politikát vetíti rá a testületi ülésekre. A felsorolt feladatokhoz megoldások kellenek és nem a problémák elmélyítése. Ha mi vezetjük majd Budaörsöt, akkor nem a lövészárokba, TV-szereplésekbe bonyolódunk, hanem tárgyalunk az érintettekkel, és a mindenki számára előnyös kompromisszumot keressük majd.

 

Milyen legfontosabb területeken változtatna a város életében, illetve politikai kultúrájában?

Tetterős, fiatalos városvezetésre van szükség, aki nem országos politikai babérokra tör. Olyan vezetésre, aki nem a problémák megőrzésében, hanem a budaörsiek érdekében tevékenykedik. A részletes programunk összeállítása a szövetségesekkel karöltve jelenleg is zajlik.
Szimbolikus lépésnek szánom, de ebből sokan értik majd, hogy mit szeretnénk másként. Első lépéseim között lesz, hogy a nemzeti zászlót és a történelmi címert bevisszük és kihelyezzük a városháza tanácstermében. Apró lépés, de annál nagyobb jelentőséggel bír. Hajrá Budaörs!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.