Megoldáskeresés improvizációs gyakorlatokkal a hulladékégetés ellen

(Budaörs, 2019. február 1. – Budaörsi Infó) Lakossági kezdeményezés bontakozott ki az elmúlt hónapokban Budaörsön azzal a céllal, hogy megfelelő tüzelésre ösztönözzék a helyieket, ezzel védve a környezetet és egészségünket. Három alkalom volt eddig, és még egyet terveznek a szervezők.

 

 

Az első találkozás alkalmával a résztvevők azt beszélték át, hogy milyen típusú emberek lehetnek azok, akik nem megfelelő tüzelőanyaggal fűtenek.

 

szemetegetesforum_19_01_10 (2)

 

A második alkalommal arra kerestek választ, hogy mit lehet kezdeni a különböző típusú emberekkel, akik szemetet égetnek.

 

 

szemetegetes_talalkozo19_01_29 (6)

 

A harmadik alkalommal, ami január 31-én volt, Bognár Anna és Horváth Töreki Gergely, improvizációs színészek a színház nyelvén próbáltak megoldásokat keresni a szemétégetés problematikájára.

 

 

hulladekegetes19_0131 (4)

 

Szituációs játékok segítségével mutatták be, hogy a mi különbség a magas és az alacsony státuszú viselkedés között, és arra keresték a megoldást, hogy hogyan kell kommunikálni egy olyan szomszéddal aki nem megfelelő tüzelőanyaggal fűt.

 

 

hulladekegetes19_0131 (1)

 

Megállapítást nyert, hogy az érzelmek bár nem jó tanácsadók, de azért mégis csak fontos, hogy fellépjünk ellene, hogyha sérelem ér minket, és mindezt határozottan, de ne bántóan tegyük.

Egy másik jó megoldási formának tűnt az is, hogy írjuk körbe a problémát a probléma okozójának, és vezessük rá, hogy mit kellene tennie. Nem csupán az a fontos, hogy mit mondunk, hanem az is nagyon sokat számít hogy hogyan.

Erre mutattak be példákat a színészek.

 

A következő, vagyis az egyenlőre utolsó találkozó alkalmával arról fognak beszélni a szervezők, hogy mit tehetnek a lakosok a következő fűtési szezonig.

 

 

hulladekegetes19_0131 (3)

 

Várady Zsolt szervező-kezdeményezőtől megtudtuk, hogy a jövő héten egyeztetni fognak hivatalos szervekkel: a budaörsi Polgármesteri Hivatallal, a helyi önkéntes tűzoltósággal, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Járási Hivatal képviselőivel. Ennek a megbeszélésnek az eredményeiről is tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.