Átadták az ARAMIS Sportegyesület Futsal Sportcsarnokát

(Budaörs, 2018. szeptember 29. – Budaörsi Infó) 2017. január 12-én tették le ünnepélyes keretek között Budaörs leendő új büszkesége, az Aramis Sportcsarnok alapkövétAz épületet úgy tervezték, hogy sport- és kulturális rendezvényeknek is helyet tudjon adni. Az épületet 2018. szeptember 28-án,  az eredeti tervekhez képest 10 hónappal később át adták. 

 

 

Az átadó ünnepségen Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterre a csúszást azzal indokolta, hogy nehéz manapság megfelelő munkaerőt találni.

Az ARAMIS Sportegyesület Futsal Sportcsarnoka három szereplő együttműködése révén valósult meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs Város Önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új, többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon, amely kiváló színtere lesz sportnak – ezen belül versenysportnak és diáksportnak -, kultúrának, szórakozásnak egyaránt.

A sportcsarnokot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen futsal, kézilabda, röplabda, kosárlabda mérkőzések rendezésére, hazai és nemzetközi szinten egyaránt, hiszen mind a négy sportág előírásainak megfelel. A küzdőtér parketta borításának köszönhetően pedig különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat.

A csarnok játéktere 20×40 méteres, az épület hasznos alapterülete – kiszolgáló létesítményekkel együtt – több mint kétezer négyzetméter. Belmagassága 10 méteres, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik.

A sportcsarnok megoldja az Illyés Gyula Gimnázium iskolai testnevelési problémáját, emellett ideális feltételeket biztosít a diáksport, a budaörsi egyesületi utánpótlás, az Aramis futsal felnőtt és utánpótlás, valamint az MLSZ futsal utánpótlás válogatottak edzéseihez. A beruházás hozzájárul, hogy a budaörsi gyermekek részére a téli időszakban is ideális sportolási lehetőséget biztosítson a város.

Az új csarnok megnöveli az Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok lehetőségeit is, hiszen a jövőben olyan rendezvényeket is befogadhat majd Budaörs, amelyeknél fontos, hogy egyszerre több helyszínen is folyjanak a mérkőzések.

Az Aramis Futsal Sportcsarnok beruházás bruttó kivitelezési összege 695 millió Ft, melynek 70%-át, 482 millió Ft-ot az Aramis SE biztosít TAO támogatásból, 30%-át, 213 millió Ft-ot, Budaörs Város Önkormányzata nyújt a projekt megvalósulásához vissza nem térítendő támogatásként, az Aramis Sport Egyesület részére.

 

aramisfutsal_csarnokatado (2)

 

aramisfutsal_csarnokatado (3)

 

aramisfutsal_csarnokatado (4)

 

aramisfutsal_csarnokatado (5)

 

aramisfutsal_csarnokatado (7)

 

aramisfutsal_csarnokatado (8)

 

aramisfutsal_csarnokatado (9)

 

aramisfutsal_csarnokatado (10)

 

aramisfutsal_csarnokatado (11)

 

aramisfutsal_csarnokatado (12)

 

aramisfutsal_csarnokatado (13)

 

aramisfutsal_csarnokatado (14)

 

aramisfutsal_csarnokatado (15)

 

aramisfutsal_csarnokatado (16)

 

aramisfutsal_csarnokatado (17)

 

aramisfutsal_csarnokatado (18)

 

aramisfutsal_csarnokatado (19)

 

aramisfutsal_csarnokatado (20)

 

aramisfutsal_csarnokatado (21)

 

aramisfutsal_csarnokatado (22)

 

aramisfutsal_csarnokatado (23)

 

aramisfutsal_csarnokatado (25)

 

aramisfutsal_csarnokatado (26)

 

aramisfutsal_csarnokatado (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.