Hétfőtől egyirányúsítják a városhatár felé a BAH-csomóponti felüljárót

Hétfőtől várhatóan augusztus végéig a városhatár felé egyirányúsítják a budapesti BAH-csomóponti felüljárót felújítási munkák miatt, azt csak a Hegyalja út felől az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedők tudják igénybe venni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

 

A közleményben azt írták, a városhatár felé a forgalmi rend nem változik.

A belváros felé a közúti forgalom számára megnyitják a villamospályát a Villányi út – Budaörsi út kereszteződés és a BAH-csomópont között. A Budaörsi út belső sávját a villamosvágányra terelik, a Villányi út felől érkező forgalomnak pedig a Budaörsi út kereszteződésében egy önálló forgalmi sávot biztosítanak a BAH-csomópont felé. Így három sávon haladhat majd a belváros felé a forgalom, amelyet a jelzőlámpák hosszabb zöld jelzése is segít majd – ismertették.

A Jagelló út és az Alkotás utca felé tartó járműveknek érdemes a villamosvágányra terelt sávot használni, míg az Erzsébet híd a Budaörsi út külső sávjából lesz könnyebben elérhető – tették hozzá.

A Hegyalja útról – az Erzsébet híd irányából – érkezők nem kanyarodhatnak majd balra a Villányi út és a Budaörsi út felé, ezeket a Hegyalja út-Jagelló úti kereszteződésen át, a visszakanyarodó sávból érhetik el. Módosul a Hegyalja út XI. kerület felől érkező szakaszáról az Alkotás utca felé történő balra kanyarodás rendje is, a csomópontban új jelzőlámpát létesítenek az arra tartóknak.

A közlemény szerint a karbantartási munka során a felüljáró új aszfaltburkolatot kap, kicserélik a tartószerkezet hőváltozás okozta mozgásait felfogó szerkezetet, valamint újraépítik a híd szigetelését, cserélik a víznyelőket. Mindemellett javítják a hídszegély külső felületeit, a szegélyeket, a korlátokat, és korrózióvédelmet kap a hídszegély belső acéllemeze.

A Budapest Közút Zrt. a karbantartást a kisebb forgalmú nyári hónapokra időzítette. A munkát még a Lánchíd felújításának kezdete előtt el kell végezni – írták.

Hozzátették, az ideiglenes forgalmi rend kiépítése miatt már szombat estétől számítatni lehet kisebb korlátozásokra.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.