Az egyik legjobb önkormányzati gyakorlat a Budaörsi Tanoda

(Budaörs, 2017. október 27. – Budaörsi Infó) Díjat nyert a “Közös többszörös” címmel a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témakörben Budaörs Város Önkormányzata a Budaörsi Tanodával közösen a Települési Önkormányzatok Országos Szövetséges (TÖOSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázaton. 

2017. október 24-én mutatkozott be a zsűri előtt a témakörben benyújtott legjobb három pályázat. Budaörs Az eredményes iskolai szereplés, a hatékony integráció támogatása, a korai lemorzsolódás megakadályozása – Együttműködés a Budaörsi Tanoda és Budaörs Város Önkormányzata között címmel pályázott.

Első díjban a IX. kerületi önkormányzat pályaműve részesült, Budaörs második helyezést ért el. A harmadik díjat Kisújszállás önkormányzata vihette haza.

A bemutatón Vágó Csaba kabinetvezető beszélt a város által elért eredményekről, a tanoda tevékenységét pedig Lakatos György tanodavezető mutatta be.

Előadásából kiderült, hogy a Budaörsi Tanoda az önkormányzat folyamatos támogatásának köszönhetően egyre kiemelkedőbb munkát végez Budaörsön a hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok felzárkóztatása, fejlesztése, valamint tehetséggondozása terén.

Legfontosabb eredményük, hogy tevékenységüknek, így többek között a sikeres nyári intenzív pótvizsga-felkészítésnek köszönhetően Budaörsön megszűnt az évismétlés az általános- és középiskolákban.

A tanoda mintegy 130 diákkal foglalkozik, akik közül minden általános iskolás gyerek továbbtanul, a középiskolások pedig leérettségiznek, és beadják jelentkezésüket felsőoktatási intézményekbe. Kiemelkedő eredményekről számolt be a tanodavezető a tehetséggondozás terén is: színjátszó csoportjuk, táncszínházi előadásaik évek óta a diák színjátszó versenyek élvonalában szerepel, első helyezéseket, különdíjakat nyerve; kispályás focicsapatuk Budapest-bajnok volt 2017-ben, de van a diákjaik között akrobatikus rock-and-roll világbajnok, latin versenytáncban több magyar bajnok, és labdarúgás utánpótlásban országos diákolimpia-győztes is.

A budaörsi pályázat bemutatását különlegessé tette, hogy a színpadon a tanoda sikeres diákjai közül többen megjelentek, és énekes-táncos produkcióval színesítették az előadást.

A díjakat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége részéről Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága részéről pedig Tenczer Tamás, a felzárkóztatásért felelős főosztály szakmai tanácsadója adta át.

Gratulálunk!

(forrás: budaors.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.