Ütős világzenei koncert a Leopold Mozart Zeneiskola születésnapi jubileumának tiszteletére

(Budaörs, 2017. október 24. – Budaörsi Infó) 2017. október 27-én 17 órakor a PostART-on egyedülálló ütős világzenei koncert lesz a Leopold Mozart Zeneiskola születésnapi jubileumának tiszteletére. A belépés ingyenes!

 

A BUMM ütőegyüttes a SHINE és a Halásztelki Ütősök közös, nem mindennapi koncertjét hallgathatják majd meg az érdeklődők.

A BUMM 13 éve alakult a zeneiskola ütős növendékeiből. Rendszeresen részt vesz az iskola nagy rendezvényein, számos alkalommal szerepelt a Városházán, a Városi Ifjúsági Klubban, több hangszerbemutatót tartott a város iskoláiban.

Műsoruk a klasszikus zenei átiratoktól az autentikus ütős kamarazenéig terjed.

A BUMM vezető tanára Varasdy Dávid a Budaörsi Infonak elmondta, hogy a csapat jó pár versenyen képviselte már Budaörsöt és a Leopold Mozart Zeneiskolát, sikerrel. Például a Váci Országos Ütőhangszeres kamarazenei verseny – több alkalommal, és az Érdi regionális kamarazenei versenyen is.

 

A SHINE 12 éve alakult, a zeneiskola egyik kamaracsoportjából nőtte ki magát ismert világzenei együttessé és társulássá. Különlegessége, hogy különböző korosztályok működnek együtt körében; zenerajongó, zenét tanuló, valamint a képzésből már kinőtt zenélni szerető fiatalok mellett szüleik is részt vehetnek a próbákon és koncerteken, így hallgatóként és létrehozóként egyaránt részesülhetnek a zene örömében. Magyar, ír és régizenei kedvenceikkel, valamint sosem hallott – új jellegű – improvizációkkal várják a vendégeket pénteken a PostART-on.

 

shine

Shine

 

Több, mint 150 tag működött közre a SHINE zenefelfedező és megszerettető, valamint közönségnevelő rendezvényein, óvodásoknak, iskolásoknak és időseknek adott koncertjein, hangszerbemutatóin, a város és a főváros ünnepi és társadalmi eseményein, valamint olyan fesztiválokon, mint a FeHoVa, a Budaörs Fesztivál, az Idesüss, vagy a Hagyományok Házában megrendezett Távol van-e Távol-Kelet?

A Zeneváró – Ovijáró programsorozat kortárs segítőiként való közreműködés mellett kiállítás megnyitókon, a Gandharvák világzene-koncertjein, rendezvényein és 2016-os albumán, valamint vendégművészek társaságában egyaránt hallhattuk már őket.

Nyaranta táborban fejleszthetik készségeiket, csiszolhatják tudásukat, fejleszthetik kreativitásukat; ilyenkor előkészülnek a következő évadra is.

Az alapító tagok közül többen már családot alapítottak, egyetemre, gimnáziumba járnak, jó páran választottak zenei pályát, néhányan saját első darabjaikon dolgoznak, illetve jelenleg is zenei versenyek résztvevői, díjazottjai.

Novák Anikó zeneszerző, nyelvész, etnomuzikológus – a csoport vezető tanára – azonban legfontosabbnak a zene és a zenetanulás révén szerzett tapasztalatokat, fejlődést és flow élményt, az önismeretet és a közös muzsikálás során megélt együttműködést, derűt, humort, a rögtönzési és kreatív készségfejlődést, valamint a zene egészségnevelő (relaxációs, rekreációs és önkifejező) hatását látja, melyeket a tagok egész életük során alkalmazhatnak maguk és családjuk körében.

 

zenenap_gandharvak-2

 

Nagyrendezvényeket tekintve november 25-én találkozhatunk velük újra, a 2016-os nagy sikerű zenefelfedező kalandtúra és élménynap – Uplifting Nap – következő állomásán a Városi Ifjúsági Klubban megrendezésre kerülő NovART Túrán, mely szintén a zeneiskola jubileumi eseménysorozatának része.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.