Ünnepélyes vitorlázórepülő-emlékmű átadó

(Budaörs, 2017. október 16. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó örömmel jelenti városunk minden lakójának és az ország minden repülés-szerelmesének, hogy a budaörsi Farkashegyen 2017. október 21-én szombaton, 13:00-kor ünnepélyes Vitorlázórepülő-emlékmű átadásra fog sor kerülni. A hivatalos beszédek 14:00-kor kezdődnek.

 

 

Az egykori eredeti emlékmű még 1979-ben épült, de a sziklaoromra ágyazott vitorlázórepülő-szárnypár az ezredfordulóra az alapokig lerongálódott. Egy pilótákból és lelkes önkéntesekből álló munkacsoport tavaly ősztől kezdődően fokozatosan felújította magánfelajánlásokból, hogy a magyar repüléstörténelem ezen fontos helyszíne ismét nevezetes legyen.

A Farkashegy történetét itt ismerheti meg.

 

repulos_emlekmu_szarny2

A helyszín megközelíthető a Domb utca felől, az Akácos útról nyíló erdei műúton („Szuszogó”), amely egy sorompótól indul. A Farkashegy fokozottan védett természetvédelmi terület, ezért a kijelölt ösvényt elhagyni tilos!

farkashegy_budaors_vitorlazoemlekmu_utvonal_megkozelites

farkashegy_budaors_vitorlazoemlekmu_utvonal_Gyalogosveny

Az átadó ideje alatt a Goldtimer Alapítvány az Aeroklub Farkashegy és a MÁV repülőklub légi bemutatót és átrepüléseket hajt végre ideális időjárás esetén.

További infók itt!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.