Ahol a zene születik – Uplifting zenetábor Budaörsön

(Budaörs, 2017. augusztus 30. – Budaörsi Infó) 2017. augusztus 28-tól 30-ig családi zenetábort szerveztek a Városi Ifjúsági Klubban. Meghallgattuk mi is, hogy hogyan zenélnek a kicsik. Nézzék meg önök is a táborban készült videónkat.

 

 

Novák Anikótól, a tábor vezetőjétől megtudtuk, hogy a tábor célja, hogy zene révén, oldott légkörben fejlesszék a részvevők kommunikációs és improvizációs készségét, valamint kreativitását. Minderre énekes és hangszeres gyakorlás módszerekkel világítanak rá, élmény alapú tanulás által.

 

upliftingzenetabor6

 

“Idén 11. éve tart nyári tábort a SHINE tagjainak zenével, kézműves foglalkozásokkal és készségfejlesztéssel, az utóbbi években azonban egyre több felől és egyre szélesebb körű igényről érkeztek hírek és megkeresések, ezért elindításra került a Zenefelfedező Családi Élménynapok – mely tekinthető akár komplex tábornak is.

 

upliftingzenetabor8

 

A program egymásra épül, azonban bárki bármikor be tud csatlakozni a folyamatba.

A napirenden úgy kerülnek sorra a zenetanuláshoz, a gyakorláshoz és a zenehallgatáshoz tartozó témák és gyakorlatok, hogy minden játék és program több szerepkört tölt be; készségfejlesztő játékok, beszélgetések a zenéről és a gyakorlásról, önismeretet, a helyzetmegoldó és az együttműködési készség fejlődését, valamint a kreativitás kibontakozását segítő zenei játékok ugyanúgy jelen vannak, mint a közös zenélés módjai és lehetőségei, tapasztalat és gyakorlat alapján, vagy épp az improvizációk, a kíséret írás és a saját dallamok, dallamok lejegyzése.

Hétfőn Alaphangoló nap (hang, zene, ezek eredete, formái, mesék, érdekességek, zenész mozgások, közös zenélés), míg ma Földrészek ritmusai, táncai és táncház nap volt, Orczi Géza Artisjus-díjas muzsikus, hangszerkészítő mester közreműködésével, mivel a felfedezés-sort vendégművészek közreműködése teszi teljesebbé.

upliftingzenetabor5

 

Zenét tanulók számára ezek a napok előkészítő szerepet is betöltenek a tanévkezdéshez és az év megkönnyítéséhez, míg érdeklődők és szülők számára óriási segítséget nyújt a zenei gyakorlatok és szemléletek megismerése, mellyel gyermekük zenei nevelését és gyakorlását segíteni tudják.

 

upliftingzenetabor4

 

A zárónapra összeáll egy kép első részlete arról, mi mindenben segített és segít a zene életünk és napjaink során, az egészségmegőrzés, az egészségnevelés és a mentálhigiéné terén. Gyerekek, fiatalok, felnőttek, szülők számára egyaránt érdekes.”

 

upliftingzenetabor11

 

upliftingzenetabor3

 

upliftingzenetabor2

 

upliftingzenetabor1

 

upliftingzenetabor10

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.