Rongálás a Kőhegyen – Hogyan lehetne megakadályozni?

(Budaörs, 2017. február 10. – Budaörsi Infó) Tavaly szeptemberben két reflektort loptak el a Kőhegyi kápolna mellől. Ezt követően novemberben megrongálták a keresztállítás emléktábláját. 2017. januárjában ismét vandálok akciójának esett áldozatául a zarándokhely. Ezúttal fordított keresztekkel gyalázták meg az emlékhelyet. Mit lehetne tenni a barbárok megfékezésére?

 

 

A Kőhegyi kápolna fenntartója és tulajdonosa a Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítvány.

Az Alapítvány vezetője Kovács Richárd a Budaörsi Infónak elmondta, hogy elsősorban arra szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, és kérni a budaörsieket, hogy vigyázzanak Budaörs értékeire.

 

kohegyikapolna_rongalas (2)

 

“Azt tervezzük, hogy négy darab éjjellátó kamerát helyezünk el a Kápolnához, amit szeretnénk beköttetni a rendőrség térfigyelő rendszerébe. 

Előreláthatólag az egyházközösség és az Alapítvány fogja finanszírozni ezt a kiadást.”

 

kohegyikapolna_rongalas (4)

 

Az Identitárius Egyetemisták Szövetsége jelentkezett az Alapítványnál, hogy szívesen segítene rendbe hozni a megrongált felületeket.

A budapesti csoport egyik tagja hívta föl rá a Szövetség figyelmét, hogy meggyalázták a Kápolnát és úgy gondolták, hogy ez így nem maradhat.

 

 

 

kohegyikapolna_rongalas (1)

 

Ha bárki bármilyen gyanúsat vagy nem odaillő viselkedésű csoportosulást, tevékenységet észlel a Kőhegyen, értesítse azonnal a Rendőrséget a 112-es vagy a 07-es telefonszámokon.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.