Se meleg víz, se fűtés nem volt a budaörsi lakótelepen

(Budaörs, 2017. január 8. – Budaörsi Infó) 2017. január 8-án fél egy körül arra lettünk figyelmesek, hogy szünetelt a meleg víz szolgáltatás a lakótelepen. A következő sokk akkor jött, amikor rájöttünk, hogy fűtés sincs.

 

 

Több lakótelepi lakos jelezte szerkesztőségünk számára, hogy lakásukban hidegek a radiátorok, és csak hideg víz folyik a csapból.

 

budaorsi_lakotelep_0_sk

 

Gondoltuk utánajárunk az ügynek, viszont Budaörs Város Önkormányzatának ügyfélszolgálata csak hétköznap áll a lakosság rendelkezésére.

A Fővárosi Vízműveket sem lehetett elérni telefonon.

A BTG munkatársaitól megtudtuk, hogy fél négyre sikerült a problémát elhárítani, és hamarosan ismét lesz meleg víz és fűtés a lakótelepen.

Információnk szerint a szokatlanul hideg időjárás okozta elfagyás miatt volt csőtörés.

 

FRISS:

A lakótelepen helyreállt a szolgáltatás, viszont olvasóink jelezték, hogy Budaörs családi házas övezetében több helyen még 18 óra körül nem volt vízszolgáltatás: a Máriavölgy utca egy részén, a Naphegy, a Tüske, a Budakeszi utcákban.

 

Cikkünk megjelenése után a következő információ jelent meg a budaors.hu-n:

Csőtörés miatt szünetel a vízszolgáltatás a Naphegy utcában. A hiba elhárítása folyamatban van, a Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint a vízszolgáltatás várhatóan estére helyreállhat.

Vasárnap délelőtt feltehetőleg a rendkívül hideg időjárás miatt eltört egy 300 mm-es főnyomócső a Naphegy utcában. A kiömlő víz nagy területen lefagyott.

A BTG azonnal megkezdte a terület síkosságmentesítését, amellyel dél körül végeztek.

A Fővárosi Vízművek Zrt. dolgozik a meghibásodás és vele a vízszolgáltatás helyreállításán. Arról tájékoztatták az önkormányzatot, hogy a vízszolgáltatás az utcában szándékaik szerint estére helyreállhat.

 

Csőtörés a Naphegy utcában, Budaörsön 2017 január 8-án vasárnap - fotó: olvasónktól

Csőtörés Budaörsön a Naphegy utcában, 2017. január 8-án, vasárnap – Fotó: olvasónktól

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.