Megszűnik az első csomagolásmentes bolt Budaörsön

(Budaörs, 2016. augusztus 2. – Budaörsi Infó) Nagy médiavisszhanggal nyitott meg az első csomagolásmentes bolt Budaörsön. Magyarországon ez volt az első olyan üzlet, amely a tudatos vásárlást, a zéró hulladékot és a méltányos kereskedelmet tűzte zászlajára. Az üzlet azonban bezár.

 

 

2015. szeptember 30-án volt a hivatalos megnyitója Magyarország első csomagolásmentes élelmiszereket árusító boltjának Budaörsön.

A megnyitón az új noPack bolt nem csak szeretettel, de emberekkel is csordultig tele volt. A Margaret Island zenekar egy különleges műsorral szórakoztatta a vendégeket, és természetesen mindent meg lehetett nézni és kipróbálni.

 

nopack (3)

A noPack megnyitóján 2015. szeptember 30-án

 

Monostori-Kalovits Márk a Budaörsi Infónak a bolt megnyitóján elmondta, hogy nagyon boldog, hogy ilyen sokan eljöttek és köszöni azoknak, akik segítették abban, hogy idáig eljusson.

“A mai nap egy álom vált valóra, ami édesanyám Ruzsonyi Ágnes és Radovics Rita kitartó munkája nélkül nem ment volna.”

 

nopack (22)

A noPack megnyitóján 2015. szeptember 30-án

 

Márk hangsúlyozta, hogy az üzletük nem csupán egy csomagolásmentes termékeket árusító kisbolt lesz, hanem egy olyan közösségi színteret szeretnének kialakítani, ahová örömmel jönnek a budaörsiek.

A megnyitón jelen volt Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás is, aki gratulált az egyedülálló vállalkozáshoz, s reményét fejezte ki, hogy létrejön egy ilyen szemléletű hálózat. A Budaörsi Infónak elmondta, hogy Márkot már nagyon régóta ismeri és személyes jó barátok.

 

nopack (7)

A noPack megnyitóján 2015. szeptember 30-án

 

“Budaörs város szempontjából minden újítás nagyon fontos. Szerintem ez egy zseniális ötlet, amit megvalósítottak, hisz nagyon sokat költünk arra, hogy csomagolt árukat vásároljunk, ezt itt megspórolható. Hogy mennyire fogja szeretni a város azt nem tudom, de drukkolok nekik. Az biztos, hogy a feleségem sűrűn fog ide járni vásárolni.”

 

nopack (21)

 

A bolt 2016. augusztus 2-án nyit ki utoljára. Az üzlet közösségi oldalán egy utolsó boltürítési akcióra hívta fel a budaörsiek figyelmét, ahol közölték, hogy a noPack Budaörsön bezár, mert az épületet eladják, viszont reménykednek abban, hogy újabb noPack-pontok nyithatnak meg majd országszerte.

Az üzlet tulajdonosa Kalovits Ruzsonyi Ágnes elmondta, hogy egy új koncepcióval szeretné folytatni.

“A továbbiakban az ismeretterjesztés, a közösségi élet fentartása lenne a célom. Mindezek mellett szeretnék országszerte új üzleteket nyitni, és kiépíteni egy jól működő franchise rendszert.”

2016. augusztus 2-án 18 órától 22 óráig minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Szabadság úton a noPack üzlet búcsú bevásárlására.

 

nopack (18)

A noPack megnyitóján 2015. szeptember 30-án

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.