A BFE álláspontja a testületi ülésen történtekkel kapcsolatban

(Budaörs, 2016. február 26. – Budaörsi Infó) 2016. február 24-én ülésezett a képviselő-testület, dr. Bakó Krisztina a 39. napirendi pont vitája kapcsán, amelynek címe: Elvi döntés a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról, összefüggést vont a honfoglaló magyarok és a migránsok kapcsán. A Jobbik ezért lemondásra szólította fel. Ehhez csatlakozott a mai napon a budaörsi Fidesz is. A történtekre a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) nevében dr. Molnár Gábor elnök reagált.

 

 

Dr. Molnár Gábor a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) elnökének nyilatkozata a 2016. február 24-ei képviselő-testületi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban:

 

“A FIDESZ által kezdeményezett, a menekültüggyel kapcsolatos, a helyi önkormányzati munkával és hatáskörökkel semmilyen tartalmi viszonyban nem lévő, országos politikai ügyet ideerőltető napirendnél, a tárgyhoz tartozó szakmai tartalmú, az Egyesület képviselői által elmondottak, álláspontunk szerint teljesen helytállóak. Az e tárgyban, ezentúl a tagjaink részéről elhangzottak az egyes képviselőink magánvéleményét tartalmazták.

A határozattal elfogadott álláspontunk a következő:

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elutasítja a Fidesz-KDNP képviselő-csoportjának politikai hangulatkeltő, az emberek érzelmeire, indulataira hatni kívánó, egyértelműen belpolitikai haszonszerzésre irányuló javaslatát.

Bízunk abban, hogy a magyar kormány az önkormányzatoktól kiprovokált „elvi döntések” nélkül is tudja a feladatát, és tisztában van azzal, hogy hazánk euro-atlanti elkötelezettségéből, NATO, illetve európai uniós tagságából következően olyan megoldást kell keresnie a tagállamokkal közösen, amely mind biztonságpolitikai, mind emberi jogi szempontból az európai országok együttműködésén alapuló, megnyugtató megoldást eredményez.”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. cskaroly szerint:

    Ha jól olvasom, a BFE álláspontja az, hogy Bakó Krisztina mondanivalója magántermészetű, ezért nem a BFE vállalja a felelősséget. Kérdés az, hogy a képviselő vagy magánszemélyként, vagy a Párbeszéd Magyarországért pártján keresztül fog felelni kijelentéseiért. A Jobbik részéről itt már rég nem a napirend és annak módosítása, valamint az azzal kapcsolatos testületi döntés a kérdés, hanem az, hogy a magyarságot ilyen szinten lehet-e 2016-ban Magyarországon ilyen hazug, aljas állításokkal gyalázni.
    Kíváncsian várjuk a PM álláspontját, ők a mai napig nem jeleztek vissza. A képviselőasszonytól nem várunk semmit azon túl, ami a közleményünkben van, személy szerint kétlem, hogy annyi egyenességet fogunk tapasztalni, hogy legalább megpróbálja megérteni mit tett.

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.