Idesüss Budaörs Napja a szervezők szemszögéből

(Budaörs, 2015. augusztus 31. – Budaörsi Infó) Idén igazán IDESÜSS-re sikerült a Budaörs Napja. A hőség és a tűző nap ellenére is sokan vettek részt a rendezvényen. A programok utolsó felvonásában, Tóth Gabi koncertje előtt kérdeztük a szervezőket, hogy ők hogyan értékelik a napot.

 

 

Immár 13 éve rendezik meg Budaörsön az Idesüss Budaörs Napját, évről évre egyre nagyobb sikerrel. Idén is különleges programokkal készültek a szervezők. Az idei rendezvény főszervezői, ugyanúgy, mint előző években Zsák András és Géczy-Gaál Szilvia a Polgármesteri Hivatal munkatársai voltak.

Az idei évben is, mint a korábbiakban a legnagyobb sikert az esti koncertek mellett, a tűzoltó bemutató aratta. A Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület most is arra törekedett, hogy egy kis újdonságot csempésszen a bemutatóba, ami olyan jól sikerült, hogy néhány néző szó szerint a bőrén érezhette.

 

idesussbudors9

A mentési és tűzoltási bemutató tálca oltással egészült ki, amit a közönségből kiválasztott gyerekek hajtottak végre. Aki túl közel állt, az megtapasztalhatta, hogy milyen érzés, amikor a poroltóval nem csak tüzet oltanak, hanem tömeget oszlatnak. A kicsiknek természetesen hatalmas élmény volt, és az ‘eloltott’ tömegnek is.

Zsák András, a Városháza közművelődésért és sportért felelős munkatársa a rendezvény egyik főszervezője, akinek a 12 éves fia is részt vett a tömeg tálcában égő tűz porral oltásában.

 

idesussBudaors2

Zsák András

 

”Nekem a tűzoltó bemutató kicsit mindig a szívem csücske, a mai napon egy kibővített bemutatót tartottak, ami nekem különösen tetszett. A fiam nagy tűzoltó, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tiszteletbeli tagja, nagyon lelkesen vesz részt – amikor lehet az egyesület rendezvényein.”

 

idesussbudors41

 

idesussBudaors25

 

idesussBudaors254

 

Mi volt az idei év különlegessége?

Mindig más és más fellépőket hívunk meg, így évről évre tudunk újat mutatni a közönségnek.  Az idei évben volt először a színpadon tüzes mutatvány. A Tűzmadarak csapata  a délelőtt folyamán zsonglőr mutatványokkal, vásári cirkusszal készültek, az esti produkciójuk pedig akrobatikus tüzes mutatványokkal ejtették ámulatba a nagyérdeműt. Az ő előadásuk hihetetlen nagy sikert aratott.

 

idesussbudors235

idesussbudors2

Ami kuriózumnak számított még a mostani rendezvényen, hogy testvértelepülésünkről, Bretzfeldről oldtimer autókkal érkeztek az Idesüssre vendégeink. Ezeket az autókat meg lehetett tekinteni és a szerencsésebbek mehettek is vele egy próbakört a városban.

Bretzfeld új polgármestere is tiszteletét tette nálunk, és egy tűzoltó emelődaru segítségével madártávlatból is megcsodálhatta a városunkat.”

 

idesussbudors44

 

Körülbelül hányan vettek részt a szombati rendezvényen?

“Napközben a nagy meleg miatt kevesebben voltak, mint tavaly, de körülbelül 2000-3000 ember lehetett, viszont folyamatosan jöttek-mentek az emberek.”

 

 

idesussBudaors

Géczy-Gaál Szilvia

 

Géczy-Gaál Szilvia a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az idei Idesüss abban különbözött a többitől, hogy ennyire meleg talán még sosem volt.

“Nagy forróság volt, ami sokakat arra késztetett, hogy ne a rendezvényre jöjjenek el, hanem inkább uszodába vagy strandra, ennek ellenére mégis sokan az elejétől a végéig részt vettek a programokon. A gyerek koncerteken árnyékolással próbáltuk komfortosabbá tenni a szórakozást a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

 

idesussbudors23

 

Szervezőként talán a legérdekesebb látni és megismerni egy-egy előadót, zenészt a színpadon illetve személyesen a színpad mögött.

Gyakran nagyon jó élményeink, történeteink lesznek ezekből a találkozásokból, de előfordult már, hogy ért minket csalódás is.

Érdekes még látni, hogy a közönség hogyan reagál egy-egy  zenekarra, előadóra, éppen ezért többször bemegyek a közönség soraiba és mindig nagyon örülünk a visszajelzéseknek, még ha azok esetenként nem mindig pozitívak.“

 

idesussBudaors222

 

 

Minden évben kicsit magasabbra kerül a léc, hogyan tud az Idesüss Budaörs Napja évről évre egyre jobb lenni? Mi a siker titka?

“Attól lesz minden évben jó a rendezvény és egyre jobb, hogy igyekszünk azokat a népszerű előadókat meghívni, akiket éppen akkor nagyon szeret a közönség vagy még nem jártak Budaörsön. Minden évben kapunk egy-egy jó ötletet a fellépőktől is. Az idei évben a Kolompos Együttes vezetője mondta azt, hogy jó lenne, ha három-négy kismedencét helyeznénk el a színpad előtt, amiben fel tudnának frissülni a gyerekek, és ezt ők is bele tudnák építeni az interaktív produkciójukba. Lehet, hogy jövőre medencékkel is fogunk készülni…

 

idesussbudors45

 

Az idei évben is mint eddig, nagyon sokan dolgoztak azért, hogy az IDESÜSS Budaörs Napja zökkenőmentes és sikeres legyen.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki a rendezvény lebonyolításában és megszervezésében részt vett.

Jövőre újra találkozunk a Szabadság úton, de idén még lesznek családi programok, a legközelebbi szeptember 19-én, a Budaörs Vigasság a Templom téren.“

 

idesussbudors1

 

Az Idesüss Budaörs Napja remekül sikerült és nemsokára jön a ráadás: 2015. szeptember 19-én a Budaörsi Vigasság a Templom téren.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.