Teket Melinda kitálal – Exkluzív interjú a bajai választási botrányról

(Budaörs – Budaörsi Infó) Baja az elmúlt hónapokban nem a halászléről volt híres, hanem a választási botrány szele fújt be még a köztudottan csak halálhírekkel foglalkozó nagy kereskedelmi televíziók ablakán is. „Börtönbe Teket Melindával”, „Szex és drog a bajai kampányban”, ilyen és hasonló cikkek jelentek meg hétről hétre. Teket Melinda, a főszereplő, exkluzív interjúban osztotta meg a Budaörsi Infóval tapasztalatait és  álláspontját a bajai önkormányzati választásokkal kapcsolatban.

 

 

 

 

Természetesen a Budaörsi Infó ebben és a hasonló ügyekben nem szeretne állást foglalni, csupán teret ad, hogy az érintettek megszólaljanak és elmondják, hogy mi történt az ő elképzelésük szerint. Az alábbi interjúban megnevezetteknek lehetőséget biztosítunk a viszontválaszra, ha azt elküldik szerkesztőségünknek.

 

„Teket Melindát már a város felett is meghúzták”

 

Hogyan ítéli meg a választást megelőző kampányt?

teket_melindaKezdetben még jobban viseltem. A hírhedt lejárató kampány egy engem ábrázoló fotósorozat összeválogatásával kezdődött. Már a főcím is csúsztatás volt, hiszen a 8 képből 5-öt nem az én Facebook oldalamról szedtek, egy kép konkrétan nincs is valószínűleg az interneten… Szexista megjegyzésekkel próbáltak rossz színben feltüntetni, de az állítások és a fotókhoz írt kísérő szöveget gyerekesnek, nevetségesnek találtam.

Ezek a képek különböző városi, illetve művészeti produkciókban készültek, jelmezt viselek, nem járok szexi ápolónőnek öltözve a mindennapokban, természetesen! Az a jelmez konkrétan tavaly nyáron a Baján rendezett Miss Saigon szuperprodukció egyik statisztaszerepe volt, amely Baja Város és az Operett Színház közös szervezésében jött létre. A premier előadáson beszédet mondott a színpadon Zsigó Róbert, Baja polgármestere, de ott büszkélkedett fent a többi elöljáróság is.

A kampányt tehát végig kísérték ezek a szexista, lejárató megjegyzések, például: ‘Teket Melindát már a város felett is meghúzták’ – és ezt egy repülővel húzott TEKET MELINDA feliratú molinóra célozva…”

 

A jobbegyenes

 

Mit gondol, ki lehetett a hátterében ezeknek a híreszteléseknek?

“Azóta már többek elmondták, hogy valószínű ezeket a cikkeket valami régebbi sértett udvarlóm írhatta, akit bizony kikosaraztam. Ezt nem tudom, de azt igen, hogy ez egy kisváros, szinte mindenki ismer mindenkit, és a jobbegyenes.com-on megjelent kétes szövegekről mindenki tudta, hogy hazugság.”

 

 A szavazás milyen eredménnyel zárult végül?

“A szeptember 22-i szavazást a 32-es számú szavazókörben érvénytelenítette a megyei törvényszék, mivel videós bizonyítékot tudtunk szolgáltatni arról, hogy szervezett szállítás történt. Ez azt jelenti, hogy Baján a 3-as számú vk. 5 szavazókörből áll. Ebből az egyik a 32-es számú. Itt tudtuk videófelvétellel bizonyítani a szervezett szállítást, ami törvényileg tilos. Egy autóval többször fordulva szállították a szavazókat, szervezetten, talán lista alapján. Ezt kamerákkal rögzítettük, rendőrségi feljelentés is készült belőle. A helyi választási bizottság után – akik elutasították a beadványt -, a megyei törvényszékre került az ügy, ahol kimondták a szervezett szállítás vétségét. Így abban az egy körzetben meg kellett ismételni a voksolást.”

 

teket_melinda5

 

 

 

„Ne higgyenek a gyűlöletkeltő Teket Melindának, ne féljenek, a FIDESZ megvédi Önt”

 

 Mi történt ezután?

„Az ezt követő kampány-időszakban azonban már nem elégedtek meg “ártatlan” lejárató jellegű cikkekkel, bizony ‘bedurvított’ a FIDESZ. Rám állítottak öt személyautót, amelyekből tíz napon keresztül figyelték minden lépésemet és nem csak, hogy figyeltek, kamerával rögzítették is.

Nyomasztó volt. Bár, a napok elteltével a megfigyelő fiatalokkal megismerkedtem, tőlük nem kellett félni, azonban aki ezt kitalálta, leszervezte, annak ki tudja milyen ötletei lesznek még a jövőben…

Az autókban ülő fiúk és lányok elmesélték, hogy egyetemisták, főiskolások, FIDESZ-es aktivisták és az a feladatuk, hogy a választás tisztaságára ügyeljenek…, mindezt 5-10 nappal az újravoksolás előtt!

Kissé irracionális volt. Az engem követő autókon kívül azonban mást is bevetettek, öt furgon a Fideszes jelölt hatalmas molinójával járta a körzetet, miközben hangosbemondóból harsogott a „Ne higgyenek a gyűlöletkeltő Teket Melindának, ne féljenek, a FIDESZ megvédi Önt” tartalmú szöveg. Megdöbbentett. Természetesen a sofőrökhöz is odamentem bemutatkozni, ők is az ország más területeiről érkeztek, csak úgy, mint a követő fiatalok és a furgonvezetőkkel is összebarátkoztam.

Volt aki azt mondta, egész nap fájdalomcsillapítót szed, mert gyomoridege van ettől a szövegtől, amit be kell kapcsolniuk. Merthogy be kellett, hiszen pénzért vállalták. Ők is, és a diákok is. No, meg szállásért, tíznapnyi ellátásért és nem is titkosan, a város által üzemeltetett szállóban.

A sofőrök azért nem hagytak ki egy alkalmat sem, hogy ne súgták volna oda nekem: „Drukkolunk Magának!”. Kedves emberek voltak, nyugdíjkiegészítésért jöttek Bajára. Mindemellett egy rendkívül nyomasztó helyzetet teremtettek, amelyben nagyon nehéz volt kampányolni, a lakókkal beszélgetni, de én megpróbáltam tisztességgel és becsületesen végigcsinálni.”

 

 

„Lefizetés és félelemkeltés”

 

„Az utolsó két napon aztán a körzetben a Cigány Önkormányzat bulit szervezett, két napon át tartott a mulatság. Vendég volt ott Zámbó Krisztián és Fásy Ádám is, minket, illetve a sajtó munkatársait azonban nem engedték be, zártkörű volt a parti.

És hogy miért? Mert tüzifát, pénzt és kristálycukrot ígértek és osztottak a bennfenteseknek, illetve mobiltelefont, amellyel állítólag a szavazó helységben a beikszelt szavazatot kellett lefotózniuk. Állítólag! Ahogy ezt, az ottlakók elmondták. Többen is.

Ami talán a legmegdöbbentőbb volt számomra, az az, ami a második forduló után történt.

Többen megkerestek az ottlakók közül és bocsánatot kértek. Bocsánatot azért, mert végül nem rám szavaztak, hanem a fideszes jelöltre. Pedig én voltam a szimpatikus nekik. Én pedig nem ítélem el őket. Olyan mély szegénységben élnek, hogy ha valaki felajánlja nekik, hogy meg legyen a tűzifájuk egész télre és ne fázzanak, sem ők, sem a gyerekek…, azt hiszem nem kérdés, hogy mit választanak… illetve, hogy kit!

Nos, ilyen körülmények között zajlott a bajai időközi választás, tanulhatunk belőle és elgondolkodhatunk a jövőt illetően. A FIDESZ kampánystratégiája két dologból állt: lefizetés és félelemkeltés.”

 

melinda4

 

 

 

„Többet nyertem, mintha nyertem volna”

 

Volt esetleg az Ön számára pozitív hatása is a bajai választásoknak?

„Rengeteget profitáltam lelkileg, hihetetlen támogatást kaptam és valódi összefogás vett körül. Többet nyertem, mintha nyertem volna! Anyagilag természetesen ez semmivel sem járt.”

 

Hogyan tovább? Milyen távlati tervei vannak?

„A további terveimről egyelőre nem tudok mit mondani, folynak a megbeszélések a további politikai szerepvállalásommal kapcsolatban. Addig is élem a “civil” életemet, dolgozom, visszatért az élet a normál kerékvágásba.”

 

 

Jövőre indul ismét a választásokon?

 

„A válaszom határozottan igen, mert úgy érzem tartozom ezzel azoknak az embernek, akik támogattak, akik szeretettel és lelkesedéssel biztatattak, és természetesen magamnak, hiszen, ha ezt az egy választókörzetet leszámítjuk, ahol csalással győztek, akkor bizony, ha csak néhány szavazattal is, de baloldali győzelem született!”

 

teket_melinda2

 

(Budaörsi Infó, MSE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.