Budapest Pride – A DK elítéli Derdák Tibor és Orsós János megtámadását

A Demokratikus Koalíció közleményben ítéli el Derdák Tibor és Orsós János megtámadását. A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) három tagjára egy körülbelül 30 fős csoport támadt szombaton a Nyugati pályaudvarnál a Budapest Pride felvonulást követően, akik “cigány buzik!” felkiáltással elkezdték verni a három férfit.


“Tegnap a melegfelvonulás után ismeretlenek durván bántalmazták Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Gimnázium igazgatóját, Orsós Jánost a Dzsaj Bhím közösség vezetőjét és egy munkatársukat. A rendőrség a garázda csürhe egyetlen tagját sem tudta előállítani, a bántalmazott tanárokat azonban igazoltatta” – írja a DK a közleményben, majd így folytatják:

“A Demokratikus Koalíció szolidaritásáról és együttérzéséről biztosítja Derdák Tibort, Orsós Jánost és munkatársukat. Határozottan elítéljük ezt a szégyenletes és gyalázatos esetet. A DK a leghatározottabban kiáll az újfasiszta bandák betiltása és szigorú megbüntetése mellett. Nem iskolarendőrség, nem szegényeket sújtó értelmetlen rendeletekre és törvényekre van szükség, hanem a szélsőjobboldali gárdák, a neonáci hordák betiltására. A belügyminiszter és a kormánypárt azonban erre nem hajlandó, és csak szóban fordul szembe a szélsőjobboldallal. A gyakorlatban együttműködik a Jobbikkal, és a demokrácia legnagyobb szégyenére eltűri az újfasiszta bűnszövetkezeteket.

A DK a 2014-es választásokat követően minden rendelkezésére álló eszközzel szembe fog fordulni az újfasizmust képviselő pártokkal és szervezetekkel.”

(OS)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.