A kisvállalkozásokat támogatja Budaörs

http://www.budaorsiinfo.hu/?p=31511#more-31511
Augusztus 31-ig pályázhatnak a budaörsi vállalkozások az önkormányzat által létrehozott 50 millió forintos keretösszegre. A pályázat kifejezetten a kis vállalkozásokat részesíti előnyben. Egy cég maximálisan 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Kálóczi Imrétől, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjétől megtudtuk, hogy a vállalkozások munkahely teremtésre, illetve megtartásra, valamint technológiai fejlesztésekre pályázhatnak. A testület szeptemberben fogja értékelni a támogatási kérelmeket. A cégeknek még az idén folyósítja az önkormányzat az elnyert összegeket.

Nem kötelező elemként bekerült a pályázati kiírásba az, hogy a vállalkozások lehetőség tüntessék fel azt, hogy az előző két évben mennyi iparűzési adót fizettek be Budaörsön.

A pályázat kiírásával a Fidesz-KDNP frakció tavaly decemberi ígéretét teljesítette, amikor 1,9 %-ról 2 százalékra emelkedett az iparűzési adó. Kálóczi Imre akkor azt mondta, hogy az önkormányzat plusz bevételének egy részéből a budaörsi kisvállalkozásokat fogják helyzetbe hozni.

Category: News & Politics
Uploaded by: budaorsiinfo
Hosted: youtube

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.