Ingyenes, egész napos program – Szekér- és India Fesztivál június végén a fővárosban

Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket június 29-én, szombaton a belvárosban és a Városligetben a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.

 

 

A Szekérfesztivál a legnagyobb és legszínesebb indiai hangulatú ünnep Budapesten: a fesztivál 14 órakor a szekérhúzással kezdődik, amely a Vörösmarty térről az Andrássy úton át halad a Városligetbe. Az ünnepi menetben zenészek, táncosok, dobosok, énekesek haladnak, akiket egy Krisna-völgyi ökrös szekér kísér – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Városligetben, a tó mellett az India Fesztivállal folytatódik a program, amely déltől este 10 óráig tart: a fesztiválon tradicionális indiai zene és tánc, színpadi műsor, workshopok, közös jamelés, hennafestés, indiai termékek kirakodóvására, jógabemutatók és jógafilozófiai beszélgetések is lesznek, valamint indiai, mediterrán és magyaros ízvilágú vegán csemegék, főfogások, üdítők és desszertek is várják a látogatókat az étteremsátorban.

A kisgyermekes családoknak arcfestéssel, ugrálóvárral és gyermekfoglalkozásokkal készülnek, majd este 7 órától a Kirtan Fest mantra ad koncertet.

A közleményben felidézik: a Ratha-játrá, vagyis a Szekérfesztivál India egyik legősibb és legnagyszabásúbb ünnepe, amelyhez évente mintegy 15 millió ember csatlakozik. A fesztivált Indián kívül elsőként Sríla Prabhupáda, a Krisna-hívők világméretű mozgalmának alapító-tanítója rendezte meg 1967-ben San Franciscóban, a Szekérfesztivál azóta a világ számos városában vált ismertté és a kulturális sokszínűség jegyében a hagyomány részévé.

 

Bővebb információ az ünnepről a http://szekerfesztival.krisna.hu oldalon olvasható.

 

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.