Amerika exportkorlátozást vezetett be a Kasperskyvel szemben

A tisztességtelen verseny megnyilvánulása, hogy az Egyesült Államok a Kaspersky Lab orosz vírusvédelmi szoftverfejlesztő céggel szemben exportkorlátozást vezetett be – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken Moszkvában újságíróknak.

 

„A Kaspersky Lab olyan vállalat, amely a saját piaci szegmensében nemzetközi szinten nagyon-nagyon versenyképes, és számos paraméterében felülmúlja versenytársait. Az Egyesült Államok a kedvenc technikájához, az igazságtalan, tisztességtelen versenyhez folyamodott” – fogalmazott Peszkov.

A Kreml szóvivője arra reagált, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium közölte: betiltja a Kaspersky Lab Inc.-nek, az orosz cég Egyesült Államokban bejegyzett leányvállalatának, hogy szoftvereit július 20. után az országban értékesítse, és szeptember 29-étől új biztonsági frissítéseket adjon ki korábbi ügyfeleinek. A washingtoni tárca ezt azzal indokolta, hogy a Kaspersky tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tekintettel az orosz kormány támadó kiberképességeire, valamint arra a képességére, hogy befolyásolja vagy irányítsa a Kaspersky műveleteit.

A tilalomra reagálva a Kaspersky szóvivője azt mondta, hogy a vállalat szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium a jelenlegi geopolitikai légkör és elméleti aggályok alapján hozta meg döntését, nem pedig a Kaspersky termékeinek és szolgáltatásainak átfogó értékelése alapján. Hozzátette: a cég minden jogi lehetőséget fölhasznál arra, hogy fenntarthassa működését és kapcsolatait.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.