A budaörsi Barack család életre kel! – Vasárnap adják át Budaörs első mese sétálóját

(Budaörs, 2024. június 14. – Budaörsi Infó) 2024. januárjában arról számoltunk be, hogy a A Budaörsi NŐ közösség ismét nagy fába vágta fejszéjét. Egy különleges sétálót szeretnének létrehozni, a diósdi, Dió Döme sétálójához, és a Sétálókönyvhöz csatlakozva. Elérkezett a várva várt pillanat, a hétvégén, vasárnap átadják Budaörs első mese sétálóját. 

 

 

A projekt lényege, hogy a közösség kijelölt egy túraútvonalat Budaörsön, ahol információs táblákat helyeznek el. A táblán pedig egy QR kód segítségével budaörsi ihletésű meséket lehet hallgatni sétálás közben.

Budaörsön ezeket a meséket Szebeni Hajnalka meseíró írta, és budaörsi önkéntesek adták hozzá a hangjukat.

 

 

szebenihajni

 

Minden szusszanó egy újabb mesét rejt majd. A történetek időről-időre cserélődnek, így érdemes lesz újra és újra ellátogatni a helyszínekre.

Az első séta-útvonalat a Nap-Hegyi Parkerdőnél valósítják meg.

 

A projekt megvalósításának első lépése azt volt, hogy a közösség egy rajzpályázatot hirdetett, hogy a gyerekek rajzolják meg a Budaörsi Barack Család tagjait.

 

 

budaorsino_barack_palyzat_mesesetalo_rajzpalyazat (8)
baracksetalo_budaorsino

 

 

Ezt követően Kádár Gabriella szobrász vállalta, hogy életre kelti a figurákat szobor formájában. Egyenlőre csak egy képet osztottak meg a készülő Barackokról, így csak vasárnap fogjuk megtudni, hogy hogy is néznek ki a teljes család.

 

 

pali

 

(TESCO Ön választ mi segítünk pályázatán továbbjutott ez a projekt mint a legkreatívabb pályázat, különdíjat is nyertek.)

 

A Nap-Hegyi Parkerdőt az elmúlt hetekben budaörsi önkéntesek segítettek megtisztítani, felújították a padokat és asztalokat. 2024. június 14-én pedig lefestik ezeket, hogy a megnyitó napjára minden készen legyen.

 

 

baracksetalo_felujitas

 

 

Nyolc új madárodút is kihelyeztek a területen.

 

 
barackcsalad_madarodu

 

 

A megnyitó ünnepségre 2024. június 16-án kerül sor, ahol  a kalandra vágyókat három csoportra osztják, és játékos feladatokat kell majd végrehajtaniuk.

A túra végén egy quiz is várja a versenyzőket, és a legeredményesebb válaszadók ajándékot kapnak.

 

A sétáló átadásának időpontja 2024. június 16. 10:00.

Találkozási pont: Rigó utca, Merengő utca találkozása.

 

A túra útvonala a térképen látható:

 

barackpali (1)

 

Kalandra fel Budaörs!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.