Új világrekordert rögzítettek a leghosszabb kutyanyelv címre

Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.

 

 

Az egyesült államokbeli Louisianában élő Zoey nevű kutya nyelve 12,6 centiméter hosszú. Gazdái három évvel ezelőtt fogadták örökbe, amikor öthetes kiskutya volt. A szájából kilógó hosszú nyelve már akkor nagy feltűnést keltett, és ez csak fokozódott, ahogy az állat egyre nagyobb termetű lett – emlékeztet online tudósításában a Guardian című brit lap.

Gazdáiban lassan felmerült, hogy ez akár világrekordnak is számíthat, és amikor utánanéztek, kiderült, hogy a leghosszabb kutyanyelv rekordtartója nemrég elpusztult: a dél-dakotai bernáthegyi igazán impozáns mérettel, 18,58 centiméterrel tartotta a kutyanyelvhossz világcsúcsát egészen 2021-ig. Zoey gazdái úgy döntöttek, megpályázzák a megüresedett posztot, fotókat és videókat készítettek a kutyájukról, illetve egy állatorvost is felkértek hivatalos mérés készítésére.

Tavaly novemberben be is nyújtották a szükséges dokumentumokat a Guinness mintegy 40 ezer világrekordot jegyző szervezetéhez, és – bár februárban rövid időre egy arizonai angol szetter megcsípte a címet 9,49 centiméteres nyelvhosszával – márciusban végül Zoey új rekordját hitelesítették.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.