Lezárták A Budaörsi TEHETSÉG kincses ládáját – Megérkezett az első felajánlás

(Budaörs, 2023. június 5. – Budaörsi Infó) 2023. június 4-én önkéntes napot tartottak a Budaörsi Tanodában, ahol a fő feladat a felkészülés volt a Romano Glaszo Hétre, ami június 5-től 11-ig tart. 

 

 

A Romano Glaszo Hét ma kezdődik Budaörsön. Hét napon keresztül, hét helyszínen, hét ingyenes koncertet nézhetnek meg, és hallgathatnak meg az érdeklődők.

Ennek apropóján szerveztek ismét önkéntes napot a Budaörsi Tanodában június 4-én.

A Budaörsi NŐk is részt vettek a programon, és segédkeztek az előkészületekben, valamint lezárták A Budaörsi TEHETSÉG verseny győztesének jutalmát, egy egyedi kézzel festett kincses ládát. Ezt a ládát a budaörsiek a Romano Glaszo Héten láthatják először, és dobhatják bele felajánlásaikat a tehetségkutató verseny győzteseinek.

 

A ládát Gulyás Boglárka, helyi művész díszítette alkotásával.

 

 

tehetseg_lada06042023 (2)

 

Ligabue Anita, a tehetségkutató egyik zsűrije a Budaörsi Infónak elmondta, hogy még lehet jelentkezni a versenyre abudaorsitehetseg@gmail.com e-mail címen, de a Romano Glaszo Hét bármelyik napján is személyesen, a koncertek helyszínén.

„Azt szeretném hangsúlyozni a jelentkezőknek, hogy ne versenyként éljék meg ezt a tehetségkutatót, hanem egy örömteli fellépési lehetőségként.  A zsűri és a szervezők barátságos, támogató légkört teremtenek majd, hogy minden résztvevő jól érez(hess)e magát.”

 

 

tehetseg

 

Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője hozzátette, hogy A Budaörsi TEHETSÉG program nem csak a verseny napjáig fog tartani, hanem túlmutat majd azon.

„Szeretnénk összefogni és segíteni a budaörsi tehetségeket, és lehetőséget biztosítani nekik arra, hogy tovább fejlődhessenek.”

 

 

tehetseg_lada06042023 (10)

 

Az önkéntes napon a kincses ládára lakat, és viaszpecsét került, amit csak szeptember 16-án a tehetségkutató napján fognak kinyitni, és átadni a verseny győzteseinek.

 

 

tehetseg_lada06042023 (4)

 

tehetseg_lada06042023 (8)

 

 

A láda lezárását követően Tóth Anna zenetörténész bedobta az első felajánlást a győztesek számára.

 

 

tehetseg_lada06042023 (7)

 

A támogatási összeget, Juhász Zoltán aranykoszorús hangszerész mester ajánlotta fel.

 

Tóth Anna a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Juhász Zoltán mindig igyekszik valamilyen módon támogatni a fiatal tehetségeket, az olyan fiatal vállalkozást (legyen az gazdasági vagy kulturális-szellemi jellegű), amelyben meglátja a fejlődés, az ígéret beteljesülésének lehetőségét.

 

 

tehetseg_lada06042023 (6)

 

„Saját életéből, a ma már világszerte keresett historikus kürtmodellek kialakításának, folyamatosan kísérletező fejlesztésének során megtanulta, hogy mindennek van kezdete, aminek a legtöbbet a közömbösség árthat.

Igyekszik a maga módján segíteni a fiatal hangszeres muzsikusokat, az őket kurzusok, kiállítások, fellépések révén támogató rendezvényeket. 32 éve él Budaörsön, elismeréssel figyeli Budaörs törekvéseit, hogy egy élhető, kellemes, kulturális értékeket is kínáló város legyen a lakóhelyünk. Ha tehát Budaörsön versenyt hirdetnek, hogy megmutathassák magukat az ifjú zenei tehetségek, magától értődő módon áll támogatóként a kezdeményezés mögé.”

 

 

tehetseg_lada06042023 (11)

 

A budaörsiek a kincses ládával a Romano Glaszo Hét minden napján találkozhatnak 18 órától.

Hétfőn a Városházánál, kedden a Kálvária dombnál, szerdán a PostART-on, csütörtökön a lakótelepen, pénteken a Zichy Majorban, szombaton a Kamaraerdei Parkban, vasárnap pedig a Budaörsi Tanoda udvarán. 

Aki támogatja A Budaörsi TEHETSÉG programot, az nem távozik üres kézzel. A Budaörsi NŐk kézzel festett mosoly kövekkel, és házi süteménnyel készülnek minden nap.

 

 

tehetseg_lada06042023 (3)

 

tehetseg_lada06042023 (1)

 

ABUDAORSITEHETSEG202304_FAULTETES (5)

 

 

A Romano Glaszo Héten a koncertek 18 órakor kezdődnek, de lesz rajzverseny, táncház, és játékos foglalkozások is a gyerekeknek. A legügyesebb táncosok, rajzolók sem távoznak majd üres kézzel. Rengeteg ajándékcsomaggal készültek a szervezők.

 

 

tehetseg_lada06042023 (9)

 

Romanoglaszohet

 

 

ROMANO GLASZO HÉT HELYSZÍNEI, ÉS FELLÉPŐINEK LISTÁJA – 2023. JÚNIUS 5–11.

 

JÚNIUS 5. – HÉTFŐ – VÁROSHÁZA

Farkas Zsolt és a Khamoro együttes (cigány népzene, városi folklór)

Romano Glaszo

JÚNIUS 6. – KEDD – KÁLVÁRIA DOMB

Szomora Zsolt (hegedűművész, világslágerek egy szál hegedűvel)

Romano Glaszo

JÚNIUS 7. – SZERDA – POSTART

Karaván Família (városi folklór, világzene, cigány népzene)

Tarnabodi gyerekek (népdalok, gyerekdalok)

Budaörsi Nyitott Kórus (népdalok, pop-dalok kórusban)

JÚNIUS 8. – CSÜTÖRTÖK – LAKÓTELEP

Hegedűs Józsi

Romano Glaszo

JÚNIUS 9. – PÉNTEK – ZICH MAJOR

Bognár Szilvia (magyar népdalok, világzene)

Müller Péter – Sziámi és a Romano Drom együttes (világzene, pop-zene)

Romano Glaszo

JÚNIUS 10. – SZOMBAT – KAMARAERDEI PARK

Gyereknap Romano Glaszo módra

Rajzverseny, gyermekdalok, vetélkedők, táncház

JÚNIUS 11. – VASÁRNAP – BUDAÖRSI TANODA UDVARA

Budaörsi Népzene Tanoda (pop-slágerek gitárral)

 

 

romanoglaszohetkep2023

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.