Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 21-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon.

 

 

Azt írták: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) egész Európát érintő a kezdeményezéséhez csatlakozva április 21-én 24 órás sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végeznek. Hozzátették: az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Közölték azt is, az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásához idén is a lakosság segítségét kéri. Valamennyi főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig. A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre, vidéken az adott vármegye nevét, illetve nevének első tagját tartalmazó – például Győr-Moson-Sopronban a speedmarathon@gyor.police.hu – címre lehet írni.

Az ORFK közölte azt is, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.