Ma van az Autizmus Világnapja – Segítő gyűjtőoldal indult a témában

(Budaörs, 2023. április 2. – Budaörsi Infó) Ma van az Autizmus Világnapja, ennek alkalmából elindult az AOSZ InfoBázis, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Autizmus Spektrum Pedagógiája Szakiránya, az Autizmus Alapítvány, a Pannon Egyetem és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) közreműködésével létrehozott tematikus gyűjtőoldal – írta meg a Fejlesztő Pedagógia Online.

 

 

Az autizmussal kapcsolatos ismeretek hiánya, vagy a nem megfelelő forrásból származó információk nehezítik az autista társaink mindennapjait, támogatásukban hatástalan és akár veszélyeztető beavatkozáshoz is vezethetnek.

A szakemberek szerint minden 54. gyermek kap autizmus diagnózist. Az autista személyek és családtagjaik gyakran élethosszig tartó támogatást és figyelmet igényelnek. Ehhez mindenkinek, aki kapcsolatba kerülhet velük hiteles és szakmailag megalapozott információra van szüksége.

Ezek megtalálásában segít az AOSZ InfoBázis oldal.

 


További részletekről és a honlapról bővebben a cikkben olvashatnak.


 

Az Autizmus Világnapjátáprilis 2-át – 2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön.

Az ENSZ határozat arra kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust a társadalom minél szélesebb körben megismerje.

 

(Budaörsi Infó / Fejlesztő Pedagógia Online)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.