Budaörsre igazol Debreczeni-Klivinyi Kinga

(Budaörs, 2023. március 12. – Budaörsi Infó) Debreczeni-Klivinyi Kinga válogatott kézilabdázó idén nyáron távozik a Siófok KC csapatától és a Moyra-Budaörs színeiben folytatja pályafutását.

 

 

A Pest megyei klub honlapjának szombati híradása szerint a balátlövőként és irányítóként is bevethető játékos szerződése két idényre szól.

Debreczeni-Klivinyi elmondta, Siófokon minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a gyermekvállalás után újra válogatott formába lendüljön, a klubvezetők marasztalták, ő viszont úgy érezte, hogy eljött az ideje a váltásnak.

„Az utóbbi időben a sok utazás, a hazai sorozatok mellett a nemzetközi kupameccsek rengeteg távol töltött percet jelentettek a kislányomtól. Kicsit besokalltam, egyre inkább megterhelt mindez lelkileg. Közelebb akartam kerülni az érdi otthonunkhoz, így nagyon jókor jött a Budaörs megkeresése” – nyilatkozta.

Hangsúlyozta, a vállsérülése és a szülés után rendkívül fontos volt számára, hogy három év után visszakerüljön a válogatottba – amelyben eddig 71 alkalommal szerepelt -, és folyamatosan a szeme előtt lebeg a cél, hogy jövő nyáron az olimpián képviselje a hazáját.

„Az elmúlt másfél évben mentálisan nagyon sokat kivett belőlem, hogy minden nap több száz kilométert kell utaznom és ezáltal sokat vagyok távol a kislányomtól. Vannak sportszakmai és magánéleti szempontok, a döntésem meghozatalakor az utóbbi nyomott többet a latban” – magyarázta a Siófok KC honlapján.
Debreczeni-Klivinyi korábban a Vasas SC, a Vác, a Ferencváros és az Érd játékosa volt.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.