Oktatási Hivatal: február 22-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

 Február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe – hívta fel a figyelmet kedden az Oktatási Hivatal (OH), amely honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők megalapozottabban dönthetnek arról, hová jelentkezzenek.

 

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 54,07; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 62,22; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 61,49 pontot értek el – közölte az Oktatási Hivatal. Hozzátették: a korábbi évek eredményei is elérhetők az oktatas.hu felületén, és összevethetők az idei adatokkal.

A 2023-as összesített átlageredmények megfelelnek az eddigi évek átlagának, a vizsgafeladatok rendszere és nehézsége megfelel az OH honlapján ismertetett elvárásoknak, szempontoknak – hangsúlyozták. Az Oktatási Hivatal megállapítása szerint a központi középfokú felvételi vizsga standard, országosan egységes feladatsor, amely évek óta megbízhatóan látja el feladatát.

Az OH honlapján megosztott közleményben kiemelték: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak viszont a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – 2023. február 22-ig – a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba, a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség – figyelmeztetett a hivatal.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.