Mérés nélküli áramfogyasztás buktatta le a kannabisztermesztést

Méretlen áramvételezés gyanúja miatt szálltak ki az áramszolgáltató munkatársai egy ingatlanhoz, ahol kannabisz termesztésére alkalmas eszközöket, és számos élő növényt találtak – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

 

 

Közleményükben azt írták, hogy egy férfi marihuánaültetvényt alakított ki ingatlanában, ezért kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Monori Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben, az ügyészség pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta a férfival szemben.

A nyomozás feltárta, hogy 2022-től kezdődően a gyanúsított egy ingatlanban kannabisz termesztésére alkalmas rendszert alakított ki. Az áramszolgáltató munkatársai idén januárban mentek be az ingatlanba, ahol észlelték a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, ezért értesítették a rendőrséget.

A hatóság emberei még aznap átvizsgálták a lakásrészt, ahol 28 tő élő növényt, négy gyökeres és 204 elszáradt szárcsonkot találtak és foglaltak le.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított vevőkörének, esetleges bűntársainak feltérképezése még folyamatban van, szabadlábon hagyása esetén az ügyben érintettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a törvényszék közleményében.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.