Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban.

 

 

A közlemény szerint olyan középiskolásokat keresnek önkéntesnek, akik ezzel is szeretnék ledolgozni a kötelező, ötvenórányi iskolai közösségi szolgálat egy részét. A Mikulásgyár szervezői szerint ez a fajta munka növeli a fiatalok szociális érzékenységét, és hasznosan tölthetik el azt az időt, amelyet a nappali tagozaton érettségit adó középiskolák diákjainak ilyen típusú munkára kell szánniuk.

Az önkénteseknek a hideg miatt csak néhány órát kell dolgozniuk. Feladatuk, hogy a Városháza téren felállított, „ajándékokat csomagoló üzem” előtt az adakozóktól átvegyék az adományokat, amelyeket szortírozni, dobozolni kell és a raktárakba elszállítani.

Sok külföldi is felkeresi a Mikulásgyár helyszínét, ezért spanyolul és olaszul beszélő önkénteseket is keresnek, akik el tudják magyarázni az arra járó turistáknak a karitatív akció lényegét.

Örömmel vennék ukránul beszélő önkéntesek jelentkezését is néhány órás munkára, mert több, Ukrajnából elmenekülni kényszerülő család is érkezett már a Mikulásgyárba. A 3-8 éves gyerekekkel érkező szülők játékokat és csokoládékat hoztak.

A jelképes adományokért a Mikulásgyár szervezői hungarikumnak számító finomságokkal lepték meg az Ukrajnából érkezett gyerekeket, akik dobozolni is segíthettek.

A Mikulásgyár Alapítvány közleményében idézték Zsolnai Endrét, a Mikulásgyár szervezőjét, aki azt mondta, a kölcsönös ajándékozás jó példa arra, hogy mindenki tud segíteni valakinek, a szolidaritás nem egyirányú folyamat.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.