Közművelődési és sportdíjakat adtak át a Városházán

(Budaörs, 2022. december 7. – Budaörsi Infó/budaors.hu) Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2022. december 7-én a Városháza dísztermében. Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült a Budaörsi Fúvószenei Egylet. Testnevelési és Sport Díjat kapott Hornyák Ágnes, sportszervező, a Budaörsi Handball játékosa és a BSC Tenisz Szakosztálynak Szuper Ligás női csapata.

 

 

Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült

Budaörsi Fúvószenei Egylet

A Budaörsi Fúvószenei Egylet 25 éve aktívan működő civil szervezet.

Állandó szereplői a város jelentősebb eseményeinek, a nemzeti ünnepek és helyi fesztiválok elképzelhetetlenek a fúvósok nélkül.

Nemzetközi sport-, és egyéb szakmai eseményeken léptek fel, játszottak himnuszokat, szórakoztató darabokat, illetve mazsorettekkel közös produkciókban is szerepeltek.

Műsoraikkal bejárták Európa több országát, megfordultak Finnországban, Horvátországban, Hollandiában és Németországban.

Sokszínű zenei repertoár és rendszeres, tematikus saját koncertek szervezése jellemzi őket. Az egyesület lehetőséget és motivációt biztosít a zenét tanuló fiatal generációnak, a zeneiskolával együttműködve a hangszeres zenét tanuló fiatalok csiszolhatják tudásukat zenekari környezetben is.

Az egyesület hozzájárul a térség kulturális sokszínűségéhez. Aktív szerepet vállal a német zenei kultúra ápolásában, fennmaradásában. Jó szakmai és emberi kapcsolatokat ápolnak Budaörs testvérvárosaival, a bretzfeldi kinti és hazai találkozók állandó fellépői.

A fúvószenei egylet és a zenekar lehetőséget biztosít a közösségi zenélés értékeinek felmutatására.

Negyedszázados kiemelkedő, a város kulturális érdekében végzett tevékenységük elismeréseként Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesülnek!

 

Az elismeréshez gratulálunk!

 

 

testuleti202212_07 (24)

 

A Hauser József Városi Közművelődési Díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A Díjat annak a személynek vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület, aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

Posztumusz adományozás esetén a Hauser József Díjjal emlékérem és díszoklevél jár.

 

 

testuleti202212_07 (18)

 

Testnevelési és Sport Díjban részesült

Hornyák Ágnes sportszervező

A Moyra Budaörs Handball – kézilabda klub nemzetközi és klubszinten is kiemelkedően eredményes játékosa. Nyert Bajnokok Ligáját, volt olimpiai 4. helyezett. Nemzetközi pályafutását követően 2016-ban visszatért Magyarországra, és az élvonalbeli Budaörs Handball-hoz igazolt, ahol nem csak játékosként, hanem szakmai vezetőként és sportszervezőként is számítanak rá.

A járvánnyal megterhelt időszakban is példaadó vezér- egyénisége volt a felnőtt csapatnak, amely 100%-os teljesítménnyel bajnoki címet nyert és 2021-ben NB1-es feljutást ünnepelhette.

A sportág legendájaként a kezdetektől a szívén viseli a budaörsi kézilabda utánpótlás nevelésének ügyét. A gyerekeknek tartott edzéseken túl a tömegeket megmozgató iskolai kézilabdaprogram és nyári táborok koordinálása is évek óta az ő kezében fut össze.

2020 nyarán a budaörsi utánpótlás nevelés szakmai irányítását karolta fel. Kimeríthetetlen szakmai tapasztalattal új szintre emelte a korosztályos munkát. Hosszú távon elkötelezett a sportág és a budaörsi kézilabda iránt.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján Hornyák Ágnes – kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei és érdemei alapján munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesül.

 

Kitüntetéséhez gratulálunk!

 

 

testuleti202212_07 (25)

 

Budaörsi Sport Club Tenisz Szakosztályának Szuper Ligás női csapata

A BSC női tenisz csapata hosszú évek óta meghatározó szereplője a csapatbajnokság legmagasabb osztályának a Szuper Ligának.

Egy szakosztály erejét és összetartását egy egyéni sportág esetén is jól jelzi a csapatbajnoki szereplés. Az egyéni sportolók leggyakrabban kettőzött erővel vetik bele magukat a csapatmérkőzésekbe, számukra ez ritka lehetőség, hogy egyéni játékukon keresztül egy csapatért küzdenek.

A budaörsi női tenisz csapat rendkívül összetartó, a csapat tagjai minden területen segítik egymást, ami meg is mutatkozik az elmúlt évek eredményein.

A csapat 2019-ben a 6. helyen, 2020-ban az 5. helyen fejezte be a bajnokságot, míg 2021-ben bejutott a 4 legjobb magyar női csapat közé és a 4. helyet szerezte meg.

Komáromi Gábor vezetésével a csapat évről évre fejlődik, az idei bajnokságban cél az éremszerzés.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a BSC női tenisz csapata, a folyamatosan emelkedő színvonalú sporteredményeinek elismeréseként Városi Sport Díjban részesül.

 

Kitüntetésükhöz gratulálunk!

 

 

testuleti202212_07 (26)

 

testuleti202212_07 (1)

 

A Testnevelési és Sport Díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

A Díj két kategóriában adományozható:

a) sportolóknak, kiemelkedő hazai, illetve nemzetközi sportteljesítményért

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel díszített karórát is kapnak.

 

 

testuleti202212_07 (19)

 

testuleti202212_07 (17)

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.