Asztalitenisz ob – Nagyváradi és a Madarász, Fazekas duó nyert a nőknél

(Budaörs, 2022. november 23. – Budaörsi Infő) Egyesben Nagyváradi Mercédesz, párosban pedig a Madarász Dóra, Fazekas Mária duó nyert a nőknél az asztaliteniszezők országos bajnokságán, a budapesti Ormai László Csarnokban.

 

 

A német TSV Schwabhausenben légióskodó, 28 éves Nagyváradi pályafutása első aranyérmét szerezte egyesben, miután az elődöntőben legyőzte a négyszeres győztes Madarászt, majd a fináléban az ötszörös bajnok, kétszeres Európa-bajnok Póta Georginánál is jobbnak bizonyult. Az új bajnok a nap során mindössze két szettet veszített.

Párosban a papírforma érvényesült, a két tokiói olimpikon, Madarász és Fazekas megvédte címét – Nagyváradi ebben a döntőben a vesztes fél tagja volt -, előbbi karrierje során hatodszor, utóbbi pedig ötödször nyert ob-t női párosban.

Szerdán a vegyes párosok küzdelmeivel folytatódik az ob, míg a férfiak egyes és páros versenyét jövő kedden bonyolítják le, ugyancsak a Marczibányi téren.

 

Eredmények (a szövetség honlapja alapján):

női egyes:
———-
elődöntő:
Nagyváradi Mercédesz (TSV Schwabhausen)-Madarász Dóra (Budaörs) 4-0 (6, 7, 10, 2)
Póta Georgina (Budaörs)-Ambrus Krisztina (Erdért SE) 4-1 (-8, 2, 9, 9, 4)

döntő:
Nagyváradi-Póta 4-1 (8, 9, -6, 6, 8)

 

női páros:
————

elődöntő:
Madarász Dóra, Fazekas Mária-Imre Leila, Ambrus Krisztina (Erdért SE) 3-1 (9, 8, -8, 5)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz (CSM Victoria Carei, TSV Schwabhausen)-Laskai Írisz, Volentics Anna (Nyíregyháza, Dunakeszi) 3-0 (8, 7, 5)

döntő:
Madarász, Fazekas-Bálint, Nagyváradi 3-0 (7, 8, 8)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.