Idős házaspártól trükkös módszerrel csaltak ki pénzt Budaörsön

(Budaörs, 2022. november 9. – Budaörsi Infó) Budaörs legnagyobb közösségi csoportjában láttunk egy bejegyzést, amelyben arról ír az idős budaörsi károsult, hogy milyen trükkös módszerrel csaltak ki tőlük pénzt rámenős csalók. Legyenek óvatosak, bárkivel megtörténhet! 

 

 

A közösségi bejegyzésben arról számolt be a budaörsi hölgy, hogy három férfi – műanyag hullámtetőkkel és csatornával teli furgonnal – azzal a kecsegtető ajánlattal csengettek be családi házukba, hogy a csatornájukat lecserélik 25 000 Ft-ért.

Még mielőtt beleegyeztek volna a tulajdonosok máris hozzáláttak a bontáshoz, kényszerhelyzetet teremtve.

A végén már 500 000 Ft-ot követeltek a munkáért azzal indokolva, hogy ők méterenként értették a 25 ezres árat (a műanyagcsatorna bolti ára 2-3000 Ft /m)!

Végül a megfélemlített háziak 200 000 Ft-jával távoztak.

 

 

A bejegyzés:

„Vigyázzatok! Magukat szlováknak mondó 3 ember csöngetett be családi házunkba. furgonnal voltak, tele műanyag hullámtető, csatornával. Ajánlotta a horganycsatornánk kicserélését, ránézésre 25 ezerért. Mondtam, megkérdezem a páromat, betegen fekszik. Mire kijöttem, már verték is le a régit létráról. Kénytelen voltam hagyni. A végén előállt, hogy akkor a 20 méter 500 ezer lesz, mert ő méterenként mondta a 25 ezret. Idősek vagyunk ,féltünk, végül is 200 ezerért elmentek. Nézem Praktikert, 2-3 ezer métere a m.ag. csatornának. Be ne engedje senki!”

 

 

budaorsiek_facebookposzt_csalas

 

 

A bejegyzés változatos, az indulatokat sem nélkülöző kommenteket váltott ki a csoporttagok részéről. Többen nem értették, hogy hogyan lehet manapság bedőlni egy ilyen átverésnek, mások pedig azt nem értették, hogy a család miért nem hívott mindjárt rendőrt.

Hasonló helyzetbe kerülve, persze nem könnyű hideg fejjel rögtön jól reagálni…, de jusson eszükbe ez a történet – amelynek a megosztása az esetet megélő részéről nagyon dicséretes –, és ne engedjenek a hasonló trükkös módszerekkel operáló, rámenős csalóknak.

 

Az ilyen, vagy hasonló helyzetben hívják azonnal a 112-őt. 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.