Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a 2023-as központi középiskolai felvételi vizsgáról

A következő hetekben az összes középiskola nyilvánosságra hozza a felvételi tájékoztatót, amelyből – többek között – az is kiderül, kötelezővé teszik-e a központi felvételi vizsga megírását.

 

 

Október 20-ig az összes középfokú iskola – a gimnáziumok, a technikumok, a szakgimnázium, a szakképző iskolák is – közzéteszi a felvételi tájékoztatót, amelyben a 2023/2024-es tanévben induló osztályokat és a pontszámítási szabályokat találjátok meg – illetve azt is, kérik-e a központi felvételi vizsga megírását a jelentkezőktől.

Az Oktatási Hivatal november 16-ig nyilvánosságra hoz egy országos listát is a vizsgát megszervező középiskolákról.

2022. december 2-ig egyénileg lehet jelentkezni, közvetlenül abban a középiskolában, ahol szeretnétek megírni a vizsgát. Az ország bármelyik – az írásbelit megszervező – iskolájában vizsgázhattok, függetlenül attól, hogy később jelentkeztek-e majd az adott intézménybe.

Fontos: a központi felvételi vizsgára jelentkezés nem azonos a középfokú iskolába jelentkezéssel (utóbbi majd 2023 februárjában lesz aktuális, annak egészen más a jelentkezési lapja).

A központi írásbeli vizsga 2023. január 21-én, országszerte azonos időpontban lesz. Jövőre is lesz pótnap azoknak, akik igazoltan nem tudtak elmenni az írásbelire.

 

 

 

(Forrás: eduline.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.