Reggelente ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén

Hajnalonként többfelé ködös, de napközben jellemzően száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A borult tájakon szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 Celsius-fok körül várható, fagyra nem kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön azonban tartósan borult, párás idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. A változó irányú szél az ország nagy részén gyenge marad, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon a délire forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a derült tájakon 20 fok közelében, a tartósan borult területeken 15 fok alatt marad.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 5-12 fokról délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.