Egyszerűsített havi bevallást kínál az adóhatóság az átalányadózóknak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsített havi adó- és járulékbevallási megoldást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA), de már a teljes 2258-as bevallás is elérhető a NAV online nyomtatványkitöltőjében – közölte a NAV.

 

 

Közölték: egyszerűsített bevallást az a nem kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó nyújthat be, aki a katából kikerülve az átalányadózást választotta. Emellett a bevallási időszakban nem szüntette meg és nem szüneteltette a vállalkozói tevékenységét, munkavégzésének jellege a hónap közben nem változott, és az adott hónapra még nem nyújtott be 2258-as bevallást.

Az új felület az ONYA kezdőlapján az „Átalányadózó egyéni vállalkozó? Töltse ki egyszerűen járulékbevallását itt!” szövegre kattintva érhető el. Ez a NAV rendelkezésére álló adatokkal automatikusan előkészíti a bevallási tervezetet. Az adatok ellenőrzése, kiegészítése után pár kattintással véglegesíthető és benyújtható a járulékbevallás, sőt, internetes bankkártyás fizetéssel rendezhető is az adó- és a járulék.

Kitértek arra, hogy aki az egyszerűsített bevallás feltételeinek nem felel meg, annak a teljes 2258-as bevallást kell benyújtania, amit mostantól szintén megtehet egyszerűen, online az ONYA-ban.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.