Munkabeszüntetés volt a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában is

(Budaörs, 2022. október 6. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában október 5-én és október 12-én egész napos sztrájkot hirdettek, úgy hogy az órák 50%-át megtartják. Budaörsön a Városháza előtt is volt demonstráció a tanárok mellett. Budaörsön 4 általános iskolában, 6 óvodában, az Illyés Gimnáziumban és a Szakszolgálatokban több százan vettek részt a délelőtti sztrájkban. 

 

 

Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában a két napos munkabeszüntetés alatt az órák 50%-át megtartják a következő elosztásban: 5-én 0%, 12-én 100%. Október 5-én minden tanuló számára biztosították a felügyeletet.

 

 

tuntetesherman_20221005 (2)

 

tuntetesherman_20221005 (5)

 

„Mi, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola sztrájkoló tanárai felemeljük hangunkat a tanszabadságért, szolidárisak vagyunk az ország összes tiltakozó pedagógusával.
Kiállunk minden elbocsátott kollégánk mellett.
Nincs tanár, nincs jövő!” – írták az iskola Facebook-oldalán.

 

 

tuntetesherman_20221005 (4)

 

tuntetesherman_20221005 (3)

 

 

Mavi-Kovács Hajna,Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola tanára a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az utolsó pillanat után vagyunk, mert gyakorlatilag a dolgozó pedagógusok tartják egyben az oktatási rendszert.

 

 

tuntetesherman_20221005 (7)

 

„Nagyon sok pedagógus hiányzik minden iskolából. Nem csak Budaörsön, hanem szerte az országban. Nem szakos kollégák tanítanak. Nagyon az utolsó pillanatban vagyunk.

A sors fintora, hogy a mai napon, a Pedagógusok Világnapján szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar oktatás milyen nagy veszélyben és bajban van.”

 

 

Egy másik tanár, Tóth Gergely hozzátette, hogy mindenképpen pozitívan tudja értékelni az elmúlt időszakot, de nem az oktatás szemszögéből.

 

 

tuntetesherman_20221005 (8)

 

„Már nem kell maszkot hordanunk, végre volt egy kis nyár. Ezek a pozitívumok, de az oktatás terén csak negatívumot tudok mondani. Halljuk a híreket, hogy kollégákat bocsátanak el.

Nem előre tettünk egy lépést, hanem kettőt hátra.

Más eszközünk nincs, mint hogy törvényes módon a munka beszüntetés mellett döntünk. Ezzel próbáljuk felhívni a vezetők figyelmét erre az égető problémára, mert nem csak a mi megélhetésünk került veszélybe, hanem a pedagógus társadalom, hiszen nincsen utánpótlás.

Már képesítés nélkül is kerülnek be iskolákba tanítani, sejthetjük, hogy ennek mi lesz a következménye.”

 

 

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola is csatlakozott az országos sztrájkhoz.A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola is csatlakozott az országos sztrájkhoz.

Közzétette: Budaörsi Infó – 2022. október 5., szerda

 

 

 

tuntetesherman_20221005 (6)

 

tuntetesherman_20221005 (1)

 

 

Demonstráció volt a Városháza előtt is

 

2022. október 5-én 14:30 és 15:15 között demonstrációt tartottak a budaörsi Városházánál is.

„Pedagógusok, óvodai, iskolai dolgozók, szülők, diákok! Álljunk ki együtt gyerekeink, diákjaink jövőjéért. Hallassuk hangunkat és mondjuk ki együtt: elég volt!” – volt olvasható a szervezők felhívásában.

A budaörsi tüntetők a beszédeket követően Budapestre indultak.

 

 

varoshaza_sztrajk2022105 (3)

 

varoshaza_sztrajk2022105 (4)

 

varoshaza_sztrajk2022105 (6)

 

 

A Budaörsi Illyés Gimnázium tanárainak jelentős része is csatlakozott a pedagógus szakszervezetek által meghirdetett egész napos sztrájkhoz vagy az egyéni döntésen alapuló polgári engedetlenséghez. Többségük – 46-an – az egész napos sztrájkhoz, egy tanár az engedetlenséghez, nyolcan pedig támogatták őket.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.