Szolgálati Érem kitüntetést kapott Vass Sándor

(Budaörs, 2022. szeptember 30. – Budaörsi Infó) 2022. augusztus 30-án Hodut János a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Vass Sándor részére tíz éves eredményes munkássága elismerésül Szolgálati Érem kitüntetést adott át. Az évforduló alkalmából a kitüntetettel beszélgettünk.

 

 

Vass Sándor járművezetés oktató, nyáron motoros, télen pedig személyautós tanulókat oktat. A Budaörs Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek 2012. szeptember óta tagja. Hivatásos tűzoltó szeretett volna lenni, de szemüvegesként nem lehettem az.

„Természetesen a bajbajutott embereken való segítés motivált legfőképpen, mindig is csodálva és irigykedve néztem az éppen munkában lévő tűzoltókat.

Gépjárművezető és beosztott tűzoltó vagyok. Van, mikor vezetek, van mikor a hátsó sorban ülök és a tűzoltásban, műszaki mentésben segítek.”

 

 

tuzolto1

 

 

Milyen érzés volt átvenni a kitüntetést?

„Számomra ez egy nagyon értékes elismerés, ez is bizonyítja, hogy tényleg van értelme annak amit az egyesületnél csinálunk. Először nagyon meglepődtem, hogy így szalad az idő, nagyon boldog voltam amikor átvettem a kitüntetést. A családom büszke rám.”

 

 

tuzoltof

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a munkádat és az önkéntes feladataidat?

„A munkámmal elég könnyen összeegyeztethető a tűzoltóság, mert magam osztom be az időmet, tudok előre tervezni. Egyedülállóként a családdal is könnyű dolgom van, nincs ki beleszóljon mennyi időt töltök ott.

Amikor társaságban szóba kerül, hogy önkéntes tűzoltó vagyok, akkor általában meg szoktak lepődni, mindig kérdezik, hogy bírom az ott előfordulható dolgokat.

De én úgy vagyok ezzel, hogy sok jó és szép emlékem van, a rossz emlékeket pedig nem hurcolom magammal.”

 

 

tuzolto5

 

Miért ajánlanád másoknak is, hogy belépjenek önkéntes tűzoltónak a budaörsi csapat tagjai közé?

„Ha valakiben felmerül a tűzoltóság iránti érdeklődés, akkor szoktam ajánlani az egyesületünket, mert nagyon jó a társaság. A tűzoltóságunk nagyon jól felszerelt, itt minden felszereléssel meg tud ismerkedni az érdeklődő, szívesen körbevezetjük a szertárban, megmutatjuk a szakfelszereléseket, mesélünk a káreseteinkről és ezután el tudja dönteni, valóban szeretné-e ezt csinálni.”

 

 

tuzolto6

 

Milyen távlati terveid vannak a tűzoltósággal kapcsolatban?

„Nem gondolkoztam távlati tervekben, amit eddig elértem azzal megvagyok elégedve, a meglévő tudásomat szeretném tovább fejleszteni. Addig szeretnék maradni amíg csak lehet, amíg elviselnek a többiek.”

 

 

tuzolto3

 

Hány riasztáson vettél részt az elmúlt 10 évben Budaörsön?

„Az elmúlt 10 évből 8-at Budaörsön laktam, szerintem 400 körüli riasztáson biztos kint voltam. Ezeknek a döntő többsége mind komoly volt. Műszaki mentések, kisebb-nagyobb tűzesetek.”

 

 

 

tuzolto

 

 

További sikeres munkát, és minél kevesebb riasztást kívánunk!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.