Dari Helga (BSC) vegyes-párosban Eb-bronzérmet szerzett Kolozsváron

(Budaörs, 2022. szeptember 22. – Budaörsi Infó) Dari Helga bronzérmet szerzett az U21-es Európa Bajnokságon.

 

 

Dari Helga a felnőtt női csapat tagjaként komoly részese volt a hatodik magyar bajnoki aranyéremnek, e mellett számos hazai és nemzetközi utánpótlás versenyen ért el kiemelkedő sikereket.

Elért eredményeivel kvalifikálta magát a kolozsvári U21-es kontinens tornára.

 


Dari Helga a Budaörsi Sport Clubot, Budaörs Városát és Magyarországot képviselve Európa Bajnoki bronzérmet szerzett vegyes-párosban, András Csaba oldalán.


 

Korábban a budaörsi asztalitenisz büszkélkedhetett ifjúsági és felnőtt Európa Bajnoki érmekkel, ez a medál még eddig hiányzott, és kiemelendő az, hogy Helga ezt szorgalmával, tehetségével nagyon megérdemelte.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége a napokban megtartott elnökségi ülésén jóváhagyta a szövetségi kapitányok javaslatait, melynek értelmében a kínai Csengdu városában megrendezésre kerülő felnőtt csapat világbajnokságra a magyar női válogatottnak két budaörsi játékos is tagja, Madarász Dóra és Dari Helga.

Dari Helga első felnőtt világversenyére készülhet.

Póta Georgina családi okok miatt ezt a világversenyt kihagyja, Helga és Dóri mellett Nagyváradi Mercédesz és Hartbrich Leonie alkotja a magyar válogatott csapatot.

Szeptember 23-25-e között megkezdődik a 2022/2023-as magyar Extra Liga, ahol az SH-ITB Budaörsi Sport Club címvédőként áll asztalhoz.

A női csapatunk megszakítás nélkül a huszadik Európai Kupa szereplésénél jár, négy csapat közül a második helyet szerezte meg a Bajnokok Ligája csoportküzdelmében, és október végén folytatja nemzetközi szereplését.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.