Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Mennyei almás sütemény tortaformában

(Budaörs, 2022. június 26. – Budaörsi Infó) Amikor gyorsan szeretnék valami látványos finomságot készíteni, akkor ezt a receptet kapom elő. A hozzávalók általában vannak otthon, nem igényel nagyobb előkészületet, roppant egyszerűen összeállítható és ellenállhatatlan édesség lesz.

 

 

Hozzávalók:

•15 dkg margarin (lehet vaj is)

• 15 dkg rétesliszt

• 10 dkg cukor

• 2 db tojás

• 2 csapott evőkanál sütőpor

• 3 alma

• 1 citrom reszelt héja és 2 evőkanál citromlé

• 3-4 evőkanál sárgabarack lekvár

• szeletelt mandula a tetejére

 

 

szilvirecept_almas

 

Elkészítés:

A margarint a cukorral, majd a tojással kb. 2 perc alatt összekeverem kézi robotgéppel majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a réteslisztet és a sütőport és szintén kb. 2 perc alatt jól összedolgozom a masszát, aminek a citromtól már most isteni illata van.

Fontos, hogy csak rétesliszttel lesz mennyei a sütemény! Az almát meghámozom és felszeletelem vékonyan, egy tálba teszem és citromlevet csepegtetek rá, hogy ne barnuljon meg és zamatosabb legyen. A tortaformába sütőpapírt teszek (nem szeretek formát vajazni és így majd a sütinek olyan rusztikus ropogós oldala lesz, amit viszont nagyon szeretek), és beleöntöm a sűrű tésztát, amit szétterítek a formában, majd a tetejére kenem a baracklekvárt.

 

 

szilvirecept_almas

 

 

A barackos felületre pedig szépen sorban egymásra helyezem az almákat, elég sűrűn és fedésben úgy, hogy mindenhol eltakarjam a lekvárt. Végül megszóróm kevés szeletelt mandulával (ezt, ha elhagyom mert nincs otthon, akkor is tökéletes lesz).

Tortaformában sütöm ki, de tökéltesen finom normál tepsiben is. 180 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsül. Az alma helyett más gyümölcsöt is lehet rá tenni pl.: barackot, körtét, szilvát frissen. Fontos! Jó sok gyümölcs kerüljön rá!

Jó étvágyat hozzá!

Géczy-Gaál Szilvia

 

 

szilvirecept_almas

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.