Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

Közös járőrszolgálatot látnak el magyar rendőrök horvát kollégáikkal júliusban és augusztusban Horvátországban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

 

 

A magyar rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, főként a strandoknál, a turisztikai szempontból frekventált helyeken járőröznek majd. Elsődleges feladatuk, hogy tájékoztatással és útbaigazítással segítsék a magyar nyaralókat, így támogatva horvát kollégáik munkáját – írták.

A közlemény szerint a magyar-horvát közös rendőri szolgálat mára hagyománnyá vált, a magyar rendőrök 2007 óta támogatják a horvát rendőrök munkáját.

Az eredményes szolgálat érdekében a kiutazó rendőrök számára felkészítést tartottak a Rendőrségi Igazgatási Központban. Ennek keretében eladást tartottak számukra Horvátország adottságairól, a helyi szokásokról, az ország turisztikai jellegzetességeiről.

A magyar rendőrök kiválasztásánál döntő szempontként vették figyelembe az angol nyelv ismeretét, de a kiutazók között van olyan rendőr is, aki anyanyelvi szinten ismeri a horvát nyelvet – olvasható a közleményben. Arról is tájékoztattak, hogy a Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a konzuli szolgálat honlapján.

Ha segítségre van szükség, Zadarban és környékén hívják a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot. A két telefonszám kizárólag 2022. július 1. és augusztus 31. között érhető el segítségkérésre – ismertette az ORFK.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.