BKK: rövidített útvonalon jár a 3-as metró augusztus közepéig

A 3-as metró szombattól augusztus közepéig  csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

 

Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak – tájékoztatott a közlekedési vállalat.

Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik – tették hozzá.

Közölték azt is, a Nagyvárad tér környékéről a belváros közvetlenül elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő metrópótló autóbuszokkal.

Figyelmeztettek arra is, hogy szombat és augusztus közepe között az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg.

A felújítás miatt ideiglenesen bezár a Népliget ügyfélközpont – sorolták.

Felhívták az autósok figyelmét, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében – az eddig kijelöltek mellett – az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend.

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás idejére a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől a Határ út és a Lehel utca között, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be – áll a BKK közleményében.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.