Polgármester: példátlan természeti csapás érte Kaposvárt

Példátlan természeti csapásnak nevezte Kaposvár szempontjából a szerdán országszerte károkat okozó heves szelet és jégesőt a somogyi megyeszékhely polgármestere a Facebook-oldalán. Gyors segítséget ajánlott fel az Ökumenikus Segélyszervezet.

 

Szita Károly (Fidesz-KDNP) azt írta, hogy diónyi, helyenként ökölnyi méretű jégdarabok estek, a “brutális erősségű szél” fákat csavart ki, a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat.

Köz- és magánépületek ablakai törtek be, rengeteg autó megsérült, a kár jelentős – jegyezte meg, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy bárki is megsérült volna.

Hangsúlyozta, a károk felmérése zajlik, a hibák elhárítását megkezdték.

 

 

Gyors segítséget ajánl fel az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvárnak

Ötmillió forintos gyors segítséget ajánl fel a vihar sújtotta Kaposvárnak és országos adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, szerdán kora este hatalmas vihar pusztított Kaposváron. A hirtelen lezúdult, jelentős mennyiségű eső és a dió, sőt néhol ököl nagyságú jégdarabok sok épületben és autóban okoztak jelentős károkat. A viharos erősségű szél fákat csavart ki, háztetőket bontott meg.

Az első helyszíni jelentések szerint a vihar okozta károk nagysága a többmilliárdos nagyságrendet is elérheti –  tették hozzá.

A közlemény szerint az Ökumenikus Segélyszervezet ötmillió forintos azonnali gyors segítséget ajánlott fel, helyi intézménye pedig a szervezet humanitárius szakértőivel megerősítve megkezdi a segítségnyújtást.

 


A www.segelyszervezet.hu honlapon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámán “Kaposvár” cél megjelöléssel országos adománygyűjtést indítottak a károsultak támogatására.


 

A szervezet 2017 óta működtet szociális és fejlesztő központot Kaposváron, Biztos Kezdet gyermekháza a legszegényebb helyi kisgyermekek felzárkózását segíti – ismertették.

 

 

(Budaörsi Infó / mti / kép: KaposPont)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.