Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Tojáskrém

(Budaörs, 2022. május 1. – Budaörsi Infó) A tojáskrém szerintem az a szuper finom krém, amit addig nem lehet abbahagyni, amíg van a tálban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával is pikk-pakk össze lehet dobni és pirítóssal együtt remek parti fogás.

 

 

Hozzávalók:

 

• 8 db tojás

• 5 dkg puha vaj

• ½ pici fej vöröshagyma

• 2 vékony szál újhagyma

• 1 evőkanál mustár

• 3 evőkanál majonéz

• 1 evőkanál olívaolaj

friss zöldfűszerek: ½ csokor petrezselyem, metélőhagyma

fűszerek: só, ¼ teáskanál őrölt kömény, reszelt szerecsendió

 

 

tojaskrem2

 

 

Elkészítés:

 

A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzőm, lehűtöm, megpucolom és egy tálba teszem.

Hozzáadom a felaprított vöröshagymát és újhagymát, a majonézt, a mustárt és a vajat illetve az őrölt fűszereket. Én nem a szokásos só-bors fűszerezést használom, hanem kevés köményt, szerecsendiót és borsikafüvet is teszek bele.

Szeretem, ahogy a fűszerekkel megváltozik az ételek ízvilága és karaktere. Vannak, akik reszelik vagy villával összetörik a tojást, én az összes hozzávalót (kivéve a petrezselymet és a metélőhagymát) egy műanyag tálba teszem és kézi botmixerrel pillanatok alatt összekeverem.

Nem sokáig csinálom, mert úgy szeretjük, hogy vannak benne picit darabos részek is. A végén beleteszem az apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát. A metélőhagyma persze elhagyható, de azzal igazán isteni finom. Az elkészítés során a mennyiségeken nyugodtan és ízlés szerint lehet változtatni, több-kevesebb vaj, majonéz vagy mustár, illetve fűszerek.

A tojás egy nagyon barátságos alapanyag, jól viseli a különböző ízesítéseket is. A többszöri kóstolgatás után hipp-hopp elkészült a tojáskrém, amit azonnal lehet fogyasztani, de én jobban szeretem előtte betenni a hűtőbe legalább egy fél órára mert úgy tudnak az ízek igazán összeérni.

 

 

tojaskrem

Jó étvágyat hozzá!

Géczy-Gaál Szilvia

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.