Továbbra is várják a véradókat a hétfőn balesetet szenvedett ejtőernyős katona kezeléséhez

Továbbra is várják a véradókat a hétfőn balesetet szenvedett ejtőernyős katona kezeléséhez – közölte a Magyar Honvédség csütörtökön a Facebook-oldalán.

 

 

Mint írták: Gál Szabolcs főtörzsőrmester hétfőn egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor nagy sebességgel csapódott a földbe. A tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Gál Szabolcs, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja, és már több mint 5500 ugrást hajtott végre – emelték ki.

A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, a vizsgálat még folyamatban van – írták.

A főtörzsőrmesternek az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Bár “kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében”, az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését.

Gál Szabolcsot a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a budapesti Honvédkórházban kezelik. Az irányított véradáshoz szükségesek Gál Szabolcs egyes adatai is.

A neve mellett születési ideje: 1989.08.30., valamint TAJ-száma: 042934750 megadásával lehet célzottan Gál Szabolcs főtörzsőrmester kezelésére vért adni – ismertette honvédség.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.