Mi épül a Kőhegyen? – SEMMI!

(Budaörs, 2022. április 27. – Budaörsi Infó) Sokakat foglalkoztatott a héten a közösségi oldalakon, hogy vajon mi készülhet, épülhet a budaörsi Kőhegyen. Budaörs egyik legnagyobb közösségi csoportjában több tipp érkezett, mint például kőhegyi sikló, ikerház, társasház, és hasonló ötletek. Mint kiderült, szerencsére erről szó sincs!

 

 

A napokban arra lettek figyelmesek a budaörsiek, hogy a Kőhegyen egy kis keskeny, lefelé vezető „csatornát” alakítottak ki.

Sokaknak bevillant a területet látván a Jégkorszak című mesefilm, amiben Motkány, hasonló törésvonalakkal idéz elő katasztrófákat, de egy biztos, nem az ő keze vagy makkja van a dologban!

 

 

motkany

 

 

De akkor milyen vakond áshatott, és vajon volt-e rá engedélye egyáltalán?

Sajnos városunkban szinte minden változáshoz már így állunk hozzá, hiszen nagyon sok rossz tapasztalatunk volt az elmúlt időben.

 

 

kohegy3

 

Mint kiderült ez szerencsére nem a „Szent Örs törésvonal” hanem az Egyházközség egyik szervezete a kápolna és a szikla díszkivilágításához fektet le kábelt – árulta el Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a közösségi médiában.

 

 

kommentpolgarmesterkohegy

 

Azt is megtudhattuk Nobilis Máriótól, a Nepomuki Szent János plébánia lelkészétől, hogy DNPI engedélyével és felügyeletével zajlanak a munkálatok.

„Messzemenően figyelembe véve a környezet/természetvédelmi szempontokat, amelyek számunkra elsődlegesek. Ezért, ha majd az üzemeltetés során előfordul, hogy nem lesz bekapcsolva a díszkivilágítás, az nem azért lesz, mert „most újították fel és máris elromlott, gagyi”, hanem azért, hogy legalább a legkritikusabb időszakokban tekintetbe vegyük az élővilág érdekeit, csökkentve a fényszennyezést.”

 

Ha elkészül a díszkivilágítás lefotózzuk és megosztjuk olvasóinkkal, de szeretettel vesszük az Önök fotóit is!

Küldjék el nekünk, hogy Önök milyennek látják a Kőhegyet az új díszkivilágítással! (budaorsiinfo@gmail.com, budaorsiinfo@starkiss.hu)

 

 

(Budaörsi Infó/ Fotó: Facebook)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.