Minibölcsőde épül Budaörsön a Dózsa György utcában

(Budaörs, 2022. április 24. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázaton. Az európai uniós projekt keretében, amely a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, egy 16 férőhelyes minibölcsőde épül a Dózsa György utcában.

 

 

Budaörsön a 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért pályázott az önkormányzat a bölcsődefejlesztési támogatásra, amelyet sikeresen el is nyert.

A támogatásból minibölcsőde épül a Dózsa György utcában, az ott található bölcsődeépület bővítésével. A korszerű, környezetbarát minibölcsődében két nyolc férőhelyes csoportot alakítanak ki. Emellett a meglévő épületet is energiatakarékos módon átalakítják. A százszázalékos pályázati támogatásból jut pénz a berendezéshez szükséges eszközök beszerzésére is.

A projekt révén férőhelyszámban és minőségben egyaránt javul Budaörsön a bölcsődei ellátás. A projekt hatására könnyebbé válik a nők munkába állása Budaörsön, ezáltal bővülhet a városban a foglalkoztatás.

A beruházás kiviteli tervei elkészültek, a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás várhatóan 2022. első félévében indul. A beruházás tervezett befejezése 2023.05.30.

Az Önkormányzat azt is vállalja, hogy a projekt keretében négy új munkahelyet hoz létre az intézményben.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.