Hatalmas tűz volt Budakeszin – Gyűjtés indult a károsultaknak

(Budaörs, 2022. április 22. – Budaörsi Infó) – Sikerült megfékezniük a lángokat a tűzoltóknak Budakeszin, ahol csütörtök délután gyulladt ki egy lakóház – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője este az MTI-t.

 

Csámpai Attila korábban elmondta: a Rózsa utcában egy 200 négyzetméteres, többszintes lakóház teteje kezdett lángolni. A tűz egy másik házra és több fára is átterjedt. A tűzoltók több vízsugárral dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését a sűrűn beépített területen.

 

A Buda Környéki Televízió közösségi oldalán megjelent poszt szerint Budakeszin, a Szanatórium utcából nyíló Szanatórium köz és a Rózsa utca között lévő panzió égett.

A közelben lakó alpolgármester a televíziónak azt mondta, hogy egy lakókocsiban keletkezett a tűz és az terjedt át a mellette lévő ingatlanokra:

 

 

 

A füstöt Budaörsről is jól lehetett látni.

A tűzoltók munkáját nehezítette a helyszínen, hogy a Szanatórium köz zsákutca.

A televízió posztja szerint a lángok átterjedtek a szomszédos házakra, gázpalackok sorba robbantak fel. Több család az utcára került. Volt ahol a gyerekeket kellett kimenteni, akik mezítláb, rövid nadrágban voltak. Mentőhelikopter és 3 mentőautó is volt a helyszínen.

A tűzoltók több órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezni.

 

Estére sikerült eloltani a tüzet – közölte az MTI-vel Csámpai Attila.

Az a ház, ahol a tűz keletkezett, lakhatatlanná vált. A tűz okának feltárására tűzvizsgálat indul – ismertette a Pest megyei szóvivő.

 

A károsult család számára gyűjtést kezdeményezett a Buda Környéki Televízió:

 

 

A Budakeszin élő, az egyik oktatási intézmény tisztaságáért felelős Rózsa, aki egyedül neveli két gyermekét, tegnap mindenét elvesztette.

A mai szörnyű tűzesetben az általuk lakott ingatlan porrá égett. A lakásban volt mindenük: ruháik, személyes használati tárgyaik, irataik. 11 és 14 éves gyermekeit mezítláb, rövidnadrágban menekítették ki az égő házból. Szerencsére nem történt bajuk. Azonban fedél és ruha nélkül maradtak.

Anyagi segítséget az édesanya számlaszámára küldhetnek: 10403095-86768088-87651002

A 11 éves fiú méretei: 158-164-es póló és pulóver, 38-as cipő, papucs.
A 14 éves fiú méretei: férfi L és XL-es póló és pulóver, 43-45-ös cipő, 52-es nadrág

Az édesanya méretei: XL-es póló, 40-es cipő, 44-46-os nadrág

A ruhanemű felajánlásokat a Buda Környéki Televízió stúdiójában adhatják le 04.22-én (pénteken) 7.30-15.00 óráig. Cím: Budakeszi, Fő utca 211.

A család előre is nagyon szépen köszöni mindenkinek a segítséget!

 

 

(Budaörsi Infó / mti / Facebook)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.