Szent László Érmmel tüntették ki Dr. Bilisics Pétert

(Budaörs, 2022. április 14. – Budaörsi Infó) Dr. Bilisics Pétert, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnökét, aki egyben a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is „Szent László Éremmel” tüntették ki, melyet április 12-én vett át a Készenléti Rendőrség épületében.

 

Ezt a kitüntetést évente egyszer, maximum tíz személy számára adományozza az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége. A „Szent László Érem” kizárólag csak az Országos Polgárőr Szövetség Elnökség tagjának, az OPSZ Felügyelő és Etikai Bizottságai elnökének, valamint a területi polgárőr szövetségek és a polgárőr egyesületek elnökeinek adhatók, aki a megbízatása magas színvonalú ellátásával, a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében kimagasló érdemeket szerzett.

Évente legfeljebb 10 személy részére történő odaítéléséről az OPSZ elnökének előterjesztése alapján az OPSZ Elnöksége határozatban dönt. Az átadására minden évben az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezett díszünnepségen kerül sor, ám dr. Bilisics Péter nem tudott részt venni a tavalyi ünnepségen, ezért neki ez év április 12-én adta át dr. Túrós András az OPSZ elnöke a rangos elismerést.

Ahogy az indoklásban mondta, dr. Bilisics Péter vezetőként a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében tanúsított kimagasló tevékenységet, ezért érdemelte ki a kitüntetést.

Ez az érem ugyanannak a személynek csak egy alkalommal adományozható.

“Polgárőr társaimmal igyekszünk minden helyzetben helyt állni. Korábban a koronavírus-járvány nehezítette az emberek életét, most pedig a migráció és a menekült helyzet. Többször sok helyen elmondtam, hogy a határvédelem nem polgárőr alapfeladat. Önként vállalt kötelezettség.

A közbiztonság és a béke olyan, mint a levegő, ha van természetesnek vesszük, ha fogy, elkezdünk kapkodni. Személy szerint nem egy irodából irányító típus vagyok, hanem személyes példamutatásommal várom a polgárőr társaim követését a feladatok végrehajtása során.

Szerencsére sokan követnek. Csak remélni tudom, hogy ezek alapján ítélnek meg és nem a vallási felekezeti vagy a politikai hovatartozásom okán, hiszen a polgárőrség politikamentes és elkötelezett híve a köz és magánbiztonságnak. Dr. Túrós András azt írta a határvédelemmel kapcsolatban „A kormányfelkérésének a teljesítése a Polgárőrség számára a bizalmon, a megbecsülésen és a megtiszteltetésen túl hazafias kötelezettség is, becsületbeli ügyünk.”

Ezért is nagyon megtisztelő számomra, hogy Szent László Éremmel ismerték el a munkámat.

Ahogy eddig is ezután is igyekszem méltó módon szolgálni.”

 

Gratulálunk a kitüntetéshez! 

 

(Budaörsi Infó/PMPSZ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.