Pénz, pénz, pénz

A fővárosi rendőrök pénzhamisítással gyanúsítanak egy férfit, aki több mint egymilliárd forint értékű hamis valutát rendelt külföldről.

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki az elmúlt két évben összesen több mint egymilliárd forintnak megfelelő USA dollárt és eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül.

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények alapján a bankjegy utánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban az azokat nem ismerők számára megtévesztőek lehetnek.

A fővárosi nyomozók 2022. április 5-én a 46 éves F. György lakóhelyén kutatást tartottak, amely során több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű USA dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

A „milliárdost” a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. György a gyanúsítás ténye ellen panasszal élt, ám érdemi vallomást nem tett. Az eljárás során szabadlábon védekezik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.